White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Dark Tranquility headliner Baroeg Open Air

Leestijd: < 1 minuut

Death metal klinkt doorgaans rauw en onbehouwen, maar in de beginjaren 90 stonden in Zweden een aantal bands op die meer melodie in die sound verwerkten. Dat waren vooral bands uit Gotenburg. Eén van de vaandeldragers van de “Gothenburg melodic death metalsound” is Dark Tranquillity. De kracht van een goed liedje staat altijd voorop en dat is de perfecte basis voor een indrukwekkende live performance.

Nieuw op het programma voor het hoofdpodium is de IJslandse band Agent Fresco. Dit viertal combineert met het grootste gemak harde math-rock met pop en alles wat daar tussenin zit. Je waant je in een ware muzikale achtbaan, maar alles klopt gewoon aan deze progressieve artrock groep.

Bij velen staat Baroeg Open Air bekend om de harde gitaarmuziek die het festival programmeert. Toch hebben underground en elektronische muziek ook hun welverdiende plek op het festival weten te veroveren. Acts als The Prototypes, Doctor P & Krafty MC en Vive La Fête zullen op de Electronic Stage spelen.

Bands die eerder al bevestigd zijn voor Baroeg Open Air zijn onder meer Samael en de Rotterdamse bands GOLD en Disturbance. De Talent Stage zal deze editie gevuld worden door TerraDown en Hallowed Fire.

Tickets: €9,99 (Bezoekers t/m 12 jaar hebben gratis entree)
Ticketlink: https://boa.stager.nl/web/tickets/327711

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén