White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Possessed + Nordjevel @Baroeg Rotterdam

Op vrijdag 7 juni kwamen twee bands samen om een show voor ons neer te zetten. Het weer was flink wisselvallig met het resultaat dat hier en daar treinen waren uitgevallen. Gelukkig viel het in Rotterdam reuze mee met het weer waardoor we op tijd erbij konden zijn voor Possessed met Nordjevel.

Nordjevel

Deze interessante avond begon met de band Nordjevel. Een black metal band uit 2015 die nu 2 full-lenght albums heeft uitgebracht. Het was leuk om deze jonge band te zien spelen met een band als Possessed die al een eeuwigheid actief is. Toch klopte de combinatie tussen deze twee bands niet altijd evengoed. Desondanks er toch grote verschillen waren qua muziekstijl, wisten ze een vermakelijke set neer te zetten voor ons.

Toen ze begonnen viel het al snel op dat de instrumenten nog niet goed op elkaar waren afgesteld. De bas kwam vaak niet boven de rest uit en viel weg in het geheel. Resultaat was dat je bijna geen bas hoorde. De drums waren wel aan de harde kant vergeleken met de rest. Door deze dingen was het totaal plaatje wel uit balans qua afstemmen. De twee gitaristen speelde wel erg strak met elkaar. Jammer genoeg was er weinig beweging te zien op het podium. De zanger maakte regelmatig contact met het publiek. De band had wel hun best gedaan dat ze binnen hun thema vielen. Hierbij hadden ze hadden corpse paint op en droegen ze spikes. Ook hadden ze diverse attributen waaronder een nep lammetje. In ieder geval prima show alleen waren er hier en daar wel wat verbeterpunten.

Possessed

En nu komen we aan bij een band waar we allemaal zin in hebben en dat is Possessed. Possessed heeft ook recent een nieuw album uitgebracht. Dit album heet Revelations Of Oblivion en is 10 mei via Nuclear Blast uitgekomen. Hun optreden staat uiteraard in het teken van hun nieuwe plaat. Het was ondertussen flink druk geworden voorin bij het podium. Hierdoor was naar voren komen al vrij snel lastig. De zaal had niet voller gekund!

Toen de eerste tonen werden aangeslagen ging de hel los in de Baroeg. Al vrij snel ontstond er een pit en was het feestje helemaal los. Op het begin was de zang wel aan de zachte kant. Hierdoor kwam hij niet altijd even goed boven alles uit. Gelukkig verbeterde dit al vrij snel en werd het kwaliteit een stuk beter. De rest van de instrumenten waren beter afgestemd op elkaar. De interactie tussen de frontman Jeff Becerra en het publiek was erg goed. Hij wist goed iedereens aandacht te trekken. Net zoals de eerste band van de avond waren de lichten niet zo lekker geregeld. Gelukkig was er wel een kleine verbetering erin. De setlist die ze speelden, was ontzettend gevarieerd. Ze speelde dus niet alleen hun nieuwe werk, maar ook oude klassiekers werden er gespeeld, waaronder een paar nummers van Seven Churches. Resultaat ervan was dat ze een echte old school set neerzette waar iedereen van genoot.

Het was een optreden van Possessed die je echt niet had willen missen met de setlist die ze speelden. Ze speelden strak en waren goed actief met het publiek. In ieder geval het is een top band die een topprestatie heeft neergezet.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén