White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

‘El Niño’ nieuwe video Carry The Torch

Leestijd: 2 minuten

Onlangs was het nog in het nieuws. Het weerfenomeen, of eigenlijk het klimaatfenomeen, El Niño laat weer van zich horen. De veranderingen zijn voelbaar, maar dat hele gebeuren zorgt ook voor inspiratie. Dat blijkt wel met de nieuwe video ‘El Niño’ van de metal band Carry The Torch.

Carry The Torch heeft met ‘El Niño’ een track die afkomstig is van de recent uitgekomen langspeler. Dat album heet Delusion en is eind mei uitgekomen via het Zweedse Black Lion Records, de platenmaatschappij waar binnenkort Onheil ook de nieuwe plaat via ziet verschijnen. Voor ‘El Niño’ heeft Carry The Torch nu een video online. Check die hier.

Over de band

Komend uit het Zweedse Kalmar en Linköping, begon de band als een tweemansproject van Philip Nilsson (gitaar) en Dennis Johansson (zang) eind 2016. Björn Lindgren (drums) en Victor Wahlstedt (gitaar) sloten zich in 2018 aan bij de band en in juli 2019 bracht CARRY THE TORCH hun debuutalbum Obsession uit, met nummers die geschreven en opgenomen waren door Philip en Dennis.

Na een reeks succesvolle optredens werden de liveoptredens van CARRY THE TORCH stilgelegd toen de pandemie uitbrak, en verschoof de focus naar het schrijven van het volgende album. Carry The Torch heeft dat album, Delusion dus, onlangs wereldkundig zien worden. Die plaat is te verkrijgen op deze locatie.

Carry The Torch 2023

Carry The Torch online

Bandcamp
Facebook
Instagram

BLACK LION RECORDS ONLINE

Instagram
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén