White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Fire Horse komt met debuut via Suburban Records

Leestijd: 2 minuten

Het Nederlandse rock-‘n-roll platenlabel Suburban Records heeft – letterlijk – een album deal in bloed getekend met de gloednieuwe all star band Fire Horse (NL). Die band bestaat uit zanger-gitarist Kevin Stunnenberg (Birth Of Joy), bassist Peter van Elderen (Peter Pan Speedrock, Repomen, Four Headed Dog, Tankzilla, The Blackest White) en drummer Guy Pek (Grenadeers). En Fire Horse komt dus met haar debuut.

Het toepasselijk getitelde debuutalbum ‘Out Of the Ashes’ werd deze zomer opgenomen in de legendarische Wisseloord Studios in Hilversum en zal eind april 2022 verschijnen. Het eerste wapenfeit is de nieuwe (1e) singlevideo ‘Fire Horse’ die nu online staat. De band treedt op maandag 3 januari 2022 op in Paradiso Amsterdam. Check dat de buut van Fire Horse hier.

‘OUT OF THE ASHES’

Peter: “Binnen drie repetities en een ruwe demo-opname was er een platencontract, een boeker, een opnamesessie in de legendarische Wisseloord Studios en on top of this, producer-mixer Alain Johannes (bekend van zijn werk met o.a. Queens Of The Stone AgeThem Crooked VulturesArctic MonkeysChris CornellPJ Harvey, en Mark Lanegan. De opnames in de Wisseloord waren pure magie. We kozen bewust voor een zo vrij mogelijke invulling.”

Kevin: “Guy kwam ineens, out of nowhere eigenlijk, met de mogelijkheid om in de Wisseloord Studios op te gaan nemen. An offer you can’t refuse! Voor mij persoonlijk staat ons debuutalbum als symbool voor iets moois wat alleen maar kan voortkomen uit afbreking van het voorheen gekende.”

Guy: “Het opnameproces deed de band samen met engineer Felix Tournier. De productie heb ik voornamelijk op me genomen. Alain Johannes werd pas later bij het proces betrokken, als mix engineer. Het opnameproces zelf was redelijk snel, organisch en intuïtief. We wilden vooral de energie van ons drieën live in een ruimte vastleggen. Dus we hebben de meeste songs live ingespeeld, met minimale edits en ook met relatief weinig overdubs. In sommige songs hoor je die prachtige ruimte van de Wisseloord Studios 2 ook heel goed.”

Fire Horse signing

Reacties

Bassist Peter van Elderen: “Toen platenbaas Ronald Draijer van Suburban Records via via lucht kreeg van dit (toen nog) muzikale project, was hij niet meer te houden. Hij belde me op en zei meteen: ‘Ik teken dit blind’. Wat een held!”

Ronald Draijer: “Toen Peter me belde dat hij nummers met Kevin ging opnemen, was ik direct verkocht. Ik bood ze ter plekke telefonisch een platendeal aan, zonder dat ik ook maar één noot had gehoord. Alleen wist ik toen nog niet dat de band – bij wijze van ultiem bloedbroederschap – het contract in bloed wilde ondertekenen. Dat was wel een dealbreaker volgens Peter. Aldus geschiedde;  zie de foto’s van het tekenen van het contract.“

Fire Horse online

Facebook

SUBURBAN RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén