White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Equilibrium – Sagas

Niet elke band kan gekend worden. Hoeveel muziek er ook aan de oren passeert, niet alles kan passeren. Daardoor was de lang meedraaiende metalband Equilibrium er ook niet direct een belletje deed rinkelen. Toch is deze band al lang op het grote toneel actief. Via Nuclear Blast komt Equilibrium met Sagas, wat een heruitgave betekent hiervan.

Equilibrium

Zolang als deze eeuw bestaat, zolang bestaat Equilibrium grofweg ook. De eerste langspeler van hen verscheen in 2005, om inmiddels alweer toe te zijn aan de zevende in die serie. Daarbij zijn alle kleinere releases niet meegeteld. Equilibrium staat echter niet direct voor de meest uitgelichte kant van de metal.

Sagas

De nieuwe plaat maakt ook weer duidelijk dat Equilibrium zich inlaat met de folk, zowel op het gebied van de instrumenten als in de teksten. Daarbij moet ook geconstateerd worden dat die lyrics net zo goed over voetbal hadden kunnen gaan, want de scream is niet goed te verstaan.

Muzikaal moet Equilibrium voorgesteld worden als Dani Filth van Cradle Of Filth die de studio in is gedoken met Korpiklaani en in ‘Wurzelberg’ ook nog Dropkick Murphys toelaat. ‘Unbesiegt’ doet denken dat men de muzikanten die in het verleden voor de ter zielen gegane V&D zaten, opgepikt zijn. Aan het eind van de plaat schotelt Equilibrium middels ‘Mana’ de luisteraar nog wel een groots muziekstuk van meer dan een kwartier voor, maar dan moet men wel hopen dat de luisteraar het bijzondere schouwspel van de twaalf tracks ervoor wel heeft doorstaan.

Als men folk met metal gaat combineren en gaat krijsen alsof de black metal koning is, dan moet men ook beseffen dat het geen plaat voor een groot publiek in handen heeft. Zolang er niet doorheen geschreeuwd wordt, heeft Equilibrium met Sagas een mooie plaat gemaakt.

Equilibrium - Sagas - Artwork

Equilibrium online

Website
Facebook
Twitter

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén