White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Graspop Metal Meeting uitgesteld naar 2021

Leestijd: 2 minuten
Dit zijn ongekende tijden. De wereld ziet er sinds kort anders uit. Het sociale leven ligt grotendeels stil. De maatregelen zijn nooit gezien. Binnenkort is daar de zomer en de festivals. Adviezen van experten zijn ingewonnen, er is met artiesten overlegd. De Nationale Veiligheidsraad heeft vandaag beslist dat massa-evenementen tot eind augustus niet toegelaten zijn in België. Het wordt een zomer zonder Graspop Metal Meeting. Dat is de enige juiste beslissing. Ze overvalt ons niet. Het lag in de lijn der verwachting en we hebben er enkel groot begrip voor. De gezondheid en veiligheid van festivalgangers, van artiesten, van crew, van vrijwilligers is onze grootste prioriteit. De richtlijnen van overheden volgen. Verantwoordelijkheid nemen. Zorg dragen voor jezelf en geliefden. Het virus een halt toeroepen. Daar draait het nu om. Onze festivals nemen pauze, de voorbereidingen worden stopgezet. In 2021 staan we er opnieuw op 17, 18 ,19 en 20 juni.
Zomertijd. Festivaltijd. Met vrienden genieten van die unieke festivalsfeer. Samen dansen. Samen zingen. Samen de beste concerten beleven. Net dat samen zijn vormt een probleem. Verwacht wordt dat de maatregelen tegen de zomer versoepeld kunnen worden. Volgens experten is het echter niet wijs om grote massa’s – bezoekers uit België en vaak ver daarbuiten – bijeen te brengen op onze festivals deze zomer.

Dat Graspop Metal Meeting er niet zal zijn deze zomer komt hard binnen. Voor de fans die er maanden naar hebben uitgekeken. Maar ook voor onze medewerkers, leveranciers, crew, artiesten, vrijwilligers, omwonenden. Onze sector bloedt. Via vakverenigingen en beroepsfederaties worden specifieke steunmaatregelen gevraagd aan de overheden. Wij steunen elk initiatief. Met onze ticketpartner worden momenteel verschillende pistes onderzocht. Van zodra de regeling voor ticketkopers uitgewerkt is zal daarover gecommuniceerd worden. In de eerste plaats naar de ticketkopers zelf. Hou er rekening mee dat dit nog een paar dagen kan duren.
Voor nu: blijf binnen, was je handen, hou afstand, zorg voor jezelf en mekaar. Dokters, verpleegkundigen, zorgverleners…. zij zijn de helden van vandaag. Zij gaan tot het uiterste voor een betere toekomst. Bedank en steun hen zoveel als mogelijk.

Wij kijken vooruit, naar betere dagen. We zijn veerkrachtig. We blijven positief ingesteld. We gaan plannen maken voor volgende zomer. Want dan willen we er weer staan. Met de beste festivals.

Take care. See you next year.

GMM
Meer info: www.graspop.be
Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
2 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén