White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Greg Puciato komt in juni met nieuwe plaat

Als zijn naam klinkt, dan klinkt vaak ook al snel The Dillinger Escape Plan. Als die band niet genoemd wordt, is het Killer Be Killed. Toch is Greg Puciato meer dan die bands. Solo timmert hij ook aan de weg en in dat kader komt Greg Puciato met een nieuwe plaat.

Die nieuwe plaat van Greg Puciato gaat pas verschijnen in juni. Om precies te zijn verschijnt dat album op 17 juni. Dat zal gebeuren via Federal Prisoner. Ondanks dat die datum nog ver weg is, lift hij middels de nieuwe single al wel een tipje van de sluier. Van die plaat, die Mirrorcell gaat heten, staat ‘Lowered’ nu online. Dat is een duet met Reba Meyers van Code Orange. Check die single hier.

Reactie

“When she came to the studio we had like…zero vocals for that song. I had been a little unusually stuck with that one lyrically and as far as vocal phrasings and melodies”, Puciato explains. “Reba and I had such an explosion of musical and personal chemistry right away, and we ended up writing and recording all of the vocals in about six hours. It was one of the purest collaborations I’ve ever done, in terms of feeling, just really natural and explosive. She really blew me away overall. The combined energy was instant. That song turned into something really special because of that energy”.

Over Greg Puciato

Naam maakte hij dus met The Dillinger Escape Plan. In die tijd werd ook al duidelijk dat hij op vocaal gebied veel meer in zijn macht had. Steeds meer bleek dit ook in de sound van die band. Eén van de meest opvallende zaken was destijds een cover van Justin Timberlake, waarmee ook voor de leek duidelijk werd dat Greg Puciato veel kon met zijn stem.

Toen The Dillinger Escape Plan niet meer doorging, deed deze zanger dat wel. Onder andere met Killer Be Killed wist hij menig metalhart te verwarmen. Daarnaast ging hij ook solo experimenteren met zijn kunsten. Mirrorcell wordt in dat geval een nieuw stukje van die kant van Puciato.

Greg Puciato - Mirrorcell

Tracklist Mirrorcell

  1. In This Hell You Find Yourself
  2. Reality Spiral
  3. No More Lives to Go
  4. Never Wanted That
  5. Lowered
  6. We
  7. I, Eclipse
  8. Rainbows Underground
  9. All Waves to Nothing

Greg Puciato online

Facebook
Instagram

Greg Puciato 2022
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén