White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Hammerfall – Hammer Of Dawn

Leestijd: 2 minuten

Vijfentwintig jaar geleden werd met de debuutplaat Glory Of The Brave duidelijk dat de heavy metal van nieuw elan was voorzien. Hammerfall kwam ten toneel en gaf het genre een flinke positieve boost. Inmiddels is de groep alweer toe aan de twaalfde studioplaat. Hammer Of Dawn ziet Hammerfall verschijnen via Napalm Records.

Hammerfall

Het was ergens in het begin van de jaren ’90 toen Hammerfall werd opgericht. Vanuit die tijd is Oscar Dronjak nog steeds in de band. Toch zal voor veel mensen gelden dat vocalist Joacim Cans ook echt als gezicht  telt. Hij was immers ook al voor het uitkomen van Glory Of The Brave in de groep.

Hammer Of Dawn

De nieuwe plaat, welke de opvolger is van Dominion, telt tien tracks. ‘Not Today’ is met net geen zes minuten de langste op de schijf, die verder qua lengtes geen verrassingen met zich meebrengt. Dat gebeurt wel als het gaat om de gastbijdrage. In ‘Venerate Me’ komt namelijk niemand minder dan King Diamond meedoen. Het icoon van Mercyful Fate zorgt voor een mooie wisselwerking met Cans.

Hammerfall laat in de andere negen tracks horen dat zij echter eigenlijk helemaal geen bijdrages van anderen nodig heeft om te schitteren. De heavy metal wordt vol trots hoog in het vaandel gedragen. Tracks als ‘Brotherhood’ en titeltrack ‘Hammer Of Dawn’ zijn goede voorbeelden van waarom Hammerfall anno 2022 nog steeds aan de top van de heavy metal staat. De band weet de luisteraar niet alleen in te pakken, Hammerfall zal deze ook in beweging brengen. Dat is de kracht van hun herkenbare sound.

De twaalfde studioplaat van deze Zweedse grootmacht in de heavy metal zal veel harten gaan verwarmen. Hammerfall laat zich op Hammer Of Dawn, wederom, van haar beste kant gelden. Dat wordt smullen voor de heavy metal fanaat.

Hammerfall - Hammer Of Dawn

Tracklist Hammer Of Dawn

1. Brotherhood
2. Hammer of Dawn
3. No Son of Odin
4. Venerate Me
5. Reveries
6. Too Old to Die Young
7. Not Today
8. Live Free or Die
9. State of the W.I.L.D.
10. No Mercy

HAMMERFALL ONLINE

HOMEPAGE
FACEBOOK
INSTAGRAM
TWITTER

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén