White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Sabaton brengt single ‘The Unkillable Soldier’ uit

De Zweedse metal band Sabaton heeft een uitstekende neus voor bijzondere en onwaarschijnlijke (oorlogs)verhalen. De nieuwe single van Sabaton, The Unkillable Soldier, is daar weer een perfect voorbeeld van. Ook komt daar een indrukwekkende muziekvideo bij kijken. Check die video snel.

Soms is het verschil tussen moed en waanzin niet te onderscheiden. In de loop van vier oorlogen in zes decennia bewees Adrian Carton De Wiart dat hij de meest “unkillable” soldaat aller tijden was. Zo overleefde De Wiart verschillende vliegtuigcrashes, verloor een oog en een hand, liep elf zware verwondingen op: hij wijdde zijn leven volledig aan militaire diensten. Telkens als er oorlog was, was De Wiart erbij. “Eerlijk gezegd heb ik genoten van de oorlog“, zei hij, vreedzaam stervend op 83-jarige leeftijd in 1963.

Reactie

Sabatons bassist Pär Sundström vertelt: “Het verhaal van Sir Adrian Carton De Wiart vertegenwoordigt Sabaton in veel opzichten. Vooral omdat ook hij nooit opgaf, ondanks hetgeen hem werd aangedaan. We werden echt gegrepen door het leven van dit interessante personage dat ‘enjoyed the war’. Dit nummer is een episch anthem; een eerbetoon aan deze oorlogsheld.

The Unkillable Soldier is een voorbode van Sabatons album ‘The War To End All Wars’, dat op 4 maart 2022 wordt uitgebracht via Nuclear Blast Records. Opnieuw duikt de Zweedse metal band diep in de gruweldaden en wonderen rond WOI . Zo nemen ze de luisteraar mee naar een emotionele en opwindende rit van 11 nummers. Eerder bracht Sabaton al de 2 singles Christmas Truce en de enorme hit Soldier Of Heaven uit.

Sabaton - The War To End All Wars

Sabaton online

Facebook
Instagram
Twitter
Youtube
Sabaton website0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén