White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Hollow Coves na Amsterdams succes in 2020 naar Utrecht

Het populaire indiefolk duo Hollow Coves speelde deze week twee in no time uitverkochte concerten in de Amsterdamse Vondelkerk. Vanwege de vele verzoeken van fans om een extra show, kunnen de Australiërs nu hun vólgende show in Nederland aankondigen.

Op 30 april 2020 zijn ze te zien en horen in Utrecht in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Kaarten zijn vanaf vrijdag 15 november om 10:00 rechtstreeks te bestellen via de website van het podium.

Hollow Coves bestaat uit Ryan Henderson en Matt Carins. Samen maken ze melodieuze indiefolk met harmonieuze samenzang. Afgelopen maand verscheen hun langverwachte debuutalbum Moments. Ryan en Matt leren elkaar in 2013 kennen via gezamenlijke vrienden. Al snel komen ze er achter dat ze allebei een passie voor akoestische muziek hebben. Samen gaan ze aan de slag met liedjes schrijven, die vaak zijn geïnspireerd op een andere gedeelde liefde, namelijk reizen.

Beinvloed door o.a. Angus & Julia Stone, Ben Howard en The Paper Kites, verschijnen gaandeweg hun eerste songs. Een aantal daarvan wordt aanvankelijk thuis in Brisbane opgenomen. Terwijl Ryan en Matt vervolgens afzonderlijk van elkaar zich op een andere plek op de wereld bevinden, krijgen deze songs hun uiteindelijke vorm door hun ideeën en uitwerkingen via internet te delen en bij te schaven.

‘The Woods’ is hun eerste track die ze naar buiten brengen. Verwachtingen zijn er echter helemaal niet. Dat blijkt ook, want Ryan is op dat moment aan het snowboarden in Canada en Matt reist dandoor Europa. Maar heel snel komt The Woods op nummer 1 in de Hype Machine terecht en scoort de single hoog in de charts. Sindsdien staan er al vele miljoenen streams achter dit liedje, maar intussen ook achter vele andere titels.

De organisatie (Double Vee Concerts) waarschuwt om geen kaarten anders dan via de officiële kanalen te kopen omdat de kans op aanschaf van ongeldige kaarten groot is.

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén