White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

DIABOLIC NIGHT – Beyond The Realm

Vrijdag is het zover! Dan komt er een nieuw stukje metaal uit van Diabolic Night. Al sinds 2013 weten ze black/speed metal te maken dat uit de hell komt. Maar nu in 2019 komt hun eerste echte langspeler uit. Beyond The Realm is een album waarin je in bijna 40 minuten terug gaat naar de 80s maar dan hier en daar in een nieuw jasje. Er staan negen nummer op bomvol scherpe thrash geluiden, bombastische riffs en alles heeft de perfecte snelheid voor een pit.

Zoals meerdere albums doen, beginnen ze instrumentaal waarbij je dit keer onweer erbij hoort. Een prima opening maar niet heel bijzonder. Bij ”Sovereign Of Doom” begint het echt werk pas. Vanaf het begin hoor je meer dan speed en black erin terug. Hier en daar hoor je thrash en NWOBHM erin terug. Bij sommige momenten doet het je erg aan Slayer denken. Tot nu toe zijn de eerste paar nummers echt nummers vol met energie en passie. Door het hoge tempo en energie dat erin zit wil je spontaan helemaal los gaan. Bij ”In Retribution” word het op een gegeven moment een beetje hetzelfde. Er gebeurt net wat minder dan voorgaande nummers. Maar alsnog blijft het echt een heerlijk nummer.

Beyond The Realm tweede zijde gaat verder met een instrumentaal samenspel van twee minuten lang. Na het instrumentale nummer stuiten we op ”Odyssey”. De intro is zeker merkwaardig door de klassieke muziek. Na een poosje klassieke muziek gaat het gedonder verder wat je ook hoorde als intro en gaat de tweede helft echt van start. Jammer genoeg is de variatie op de tweede helft net wat minder maar bij ”Reach For The Night” wordt het roer omgegooid en komen we wat meer in de heavy metal sfeer. Het ritme en de riffs zijn net weer wat anders dan de andere nummers tot nu toe. Jammer genoeg was dit het een-na-laatste nummer en hebben we nu nog maar één nummer te gaan op Beyond The Realm. Met het laatste nummer laten ze nog één keer alles horen op volle tempo met wat meer black achtige riffs erin, daarna volgt er een rustige outro waarmee Beyond The Realm tot een einde komt.

Beyond The Realm zit vol met scherpe thrash geluiden maar er is ook ruimte voor bombastische riffs. Behalve dat hoor je er ook regelmatig NWOBHM erin terug. De nummers zitten vol met energie en passie waardoor je spontaan een moshpit wil beginnen of lekker headbangen. Op sommige momenten is het niet het origineelste wat er is maar doordat er veel afwisseling in zit blijft het toch interessant om naar te luisteren. De vocalen blijven overigens het hele album redelijk hetzelfde. Het was leuk geweest als er meer uithalen in hadden gezeten en ook wat andere tonen. Desondanks is het knap dat deze twee Duitsers een heerlijk gevarieerd stukje metaal hebben neergezet voor ons. Kortom een prima album om te luisteren bomvol met energie. Dit was Diabolic Night met Beyond The Realm.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén