White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Line-up vijfde editie Scumbash rond

Leestijd: 2 minuten

Tough, tougher, toughest: met de toevoeging van de laatste zeven explosieve acts is de 5e editie van het Rotterdamse festival ScumBash compleet. Ook Peter Pan Speedrock (NL), Born From Pain (NL), Discipline (NL), Cenobites (Rotterdam), Mindwar (BE), Skroetbalg (NL) en The Shivvies (Rotterdam) komen op zaterdag 4 februari 2023 de boel op stelten zetten in de spraakmakende RDM Onderzeebootloods, tijdens one day of pure goddamn rock ’n roll. Kortom, goed nieuws!

Eerder werden al een reeks geweldenaars aangekondigd. Check deze lijst maar: The Toy Dolls (UK), The Exploited (UK), Slapshot (USA), Batmobile (NL), Mad Sin (DE), Death Before Dishonor (USA), The Spades (NL), Carnivore A.D. (USA), Hoods (USA), Brick By Brick (USA), Savage Beat (NL), Day Drinker (NL-BE), Risk (DE) en The Heart Monitors (Rotterdam). Dit belooft dus een heet dagje rock ’n roll te worden. Geen reden om dat te missen.

Scumbash 2014-2022

Mede geïnspireerd door Speedfest besluiten de mannen van het Rotterdamse Schorem Barbier in 2013 om zelf ook een festival te gaan organiseren. Dat festival sluit aan bij de uitstraling en sfeer van hun eigen internationaal gevierde (en wereldwijd veelvuldig gekopieerde) barbiershop in de havenstad. Tevens neemt dat een geheel eigen unieke plek in de festivalwereld in. De wapenspreuk ”one day of pure goddamn rock ’n’ roll” dekt de lading dan ook volledig.

Er komen niet alleen maar nette mensen naar ScumBash maar vooral ook liefhebbers van psychobilly, punk- en garagerock, hardcore, surf, ska, metal, outlaw country, roots en verwante muziekstijlen. Ofwel: feestbeesten met een rock-‘n’-roll-levensstijl. De geslaagde combinatie van de locatie, de sfeervolle aankleding (waaronder een bruisende lifestyle area) en een ijzersterk programma maakt dit authentieke evenement uniek.

Van Nellefabriek

De eerste drie edities in 2014, 2015 en 2016 zijn in de markante Van Nellefabriek gehouden. Dat is één van de voornaamste industriële monumenten van Nederland. Voor de vierde editie verhuist ScumBash in 2017 naar de ruigere RDM Onderzeebootloods in de Rotterdamse haven, die één op één bij het stoere en sfeervolle karakter van het festival past. In 2020, 2021 en in februari van dit jaar ging ScumBash, dat wordt georganiseerd door Schorem Barbier en evenementenorganisatie Event Warehouse, niet door vanwege coronamaatregelen.

RDM Loods

Direct aan de Nieuwe Maas – midden in de haven maar toch dicht bij de stad – staat de Onderzeebootloods van RDM (Rotterdamsche Droogdok Maatschappij – adres: RDM-straat 1 in Rotterdam) met zijn rauwe en industriële karakter. Waar vroeger onderzeeërs van de helling liepen, biedt de combinatie van historie en haven, industrie en innovatie vandaag de dag volop inspiratie voor tal van zakelijke en culturele evenementen. Daaronder behoort dus het machtige ScumBash.

Tickets

Tickets kunnen worden aangeschaft via de website van het festival. Check daarvoor deze link. Wees er wel snel bij, want op is op.

Scumbash 2022

Scumbash online

Website
Facebook
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén