White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Deströyer 666 – Never Surrender

Leestijd: 2 minuten

Controverses of niet, er is nieuwe muziek en dat is het toch waar het echt omdraait. Dat is ook belangrijk voor het van origine Australische Deströyer 666, want het heeft wel even geduurd voordat Never Surrender op de planken lag. Nu komt die plaat uit via Season Of Mist.

Deströyer 666

De band van K.K. Warslut is al lang geleden opgericht in Australië, maar via wat omzwervingen opereert de groep inmiddels vanuit het Verenigd Koninkrijk. De huidige line-up van de band bestaat uit vier mensen, maar op de nieuwe plaat heeft K.K. Warslut alleen bassist Felipe Kutzbach en drummer Kev Desecrator aan zijn zijde gehad.

Never Surrender

Of er met de titel een stiekeme knipoog naar de Nederlandse motorclub No Surrender wordt gemaakt, is niet duidelijk, maar feit is dat de strijd doorgaat. In veertig minuten knalt Deströyer 666 er negen nummers tegenaan. Afsluiter ‘Batavia’s Graveyard’ is met een kleine zes minuten daarvan veruit de langste.

Om de muziek van Deströyer 666 goed te begrijpen, kan het beste ‘Mirror’s Edge’ voorgeschoteld worden. De door black beïnvloede thrash wordt meedogenloos vurig aan de schenen van de luisteraar geworpen. Bewegen is het devies, anders zal het vuur deze met huid en haar opvreten. Opzwepende drums en gierende gitaren, die ook sterke leads en solo’s spelen, leggen een puike basis voor K.K. Warslut op er furieus en rauw overheen te krijsen, in de goede zin van het woord.

Black versus thrash, toch?

‘Grave Raiders’ opent alsof men nog een saluut aan Slayer wilt brengen, om vervolgens middels pompende drums het gehele landschap plat te stampen, zodat dit ingekleurd kan worden door de sterk melodieuze gitaar. Op de momenten als die louter de riff speelt, komt de black ook weer meer van pas, terwijl op zo’n moment ook nog gedacht kan worden, muzikaal dan, aan At The Gates, als het om puur de gitaarriff gaat.

Wie Never Surrender hoort, zal even niet denken aan de randzaken, want Deströyer 666 heeft met dit album een keiharde, vurige, alles vermorzelende plaat gemaakt. De langverwachte opvolger van Wildfire is het wachten meer dan waard geweest.

Deströyer 666 - Never Surrender

Tracklist Never Surrender

1. Never Surrender (3:47)
2. Andraste (3:51)
3. Guillotine (3:24)
4. Pitch Black Night (4:43)
5. Mirror’s Edge (4:48)
6. Grave Raiders (5:01)
7. Savage Rights (3:59)
8. Rather Death (4:52)
9. Batavia’s Graveyard (5:46)

Deströyer 666 online

Facebook
Instagram

SEASON OF MIST ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén