White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Yesterdaze – Act U All EP

Leestijd: 2 minuten

Het zijn een stel Noren met een zanger die afkomstig is van het enige Scandinavische land zonder buurlanden. IJsland inderdaad. Onder de noemer Yesterdaze heeft dit gezelschap de instrumenten opgepakt om flink te rocken en dat heeft geresulteerd in hun debuutplaat. Dat album is een ep geworden. Act U All, zoals die ep van Yesterdaze heet, ziet het licht via Indie Recordings.

Yesterdaze

De band is een viertal en had dus voor deze release nog geen muziek op plaat uitgebracht. Hun basis de Oslo, waar veel muzikanten samenkomen, en muzikaal laat de groep zich beïnvloeden door de bands die de stadions kunnen bespelen, zoals Queen, maar ook door Queens Of The Stone Age en Radiohead.

Act U All EP

In vijf nummers weet Yesterdaze het vuurtje flink hoog op te stoken. ‘Know No Better’ laat dat goed horen. De energie van Queens Of The Stone Age en Foo Fighters gaat gepaard met de charme van Queen en vleugjes in Radiohead in de vocalen. Alter Bridge had ook zomaar een inspiratiebron kunnen zijn.

‘Out of Ammo’ is een track die laat horen dat de liefhebbers van Arctic Monkeys ook goed gebakken zitten bij deze groep. De rock wordt ook hier op een zeer energieke manier gepresenteerd. Daarmee lijkt de band de energie van een liveshow ook de studio ingebracht te hebben.

Overstuur, energiek en aanstekelijk;  Act U All is een debuut-ep van Yesterdaze die smaakt naar meer. Wie het vuurtje van de rock hoog wilt opstoken, zit bij dit kwartet helemaal goed.

Yesterdaze - Act U All EP

Tracklist Act U All EP

Evolution 2.0 3:32
Freedom 5:28
Know No Better 3:34
Out of Ammo 3:03 Z
ombie 3:23

Yesterdaze online

Facebook
Instagram

INDIE RECORDINGS

Webshop
Facebook
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén