White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Phlebotomized – Devoted To God (re-issue)

Leestijd: 2 minuten

Destijds kwam de release uit op cassette, eerste in eigen beheer en daarna via Carnage Records. Het is dan ook niet gek dat Devoted To God van Phlebotomized niet meer te verkrijgen is. Daarom komt die release via Hammerheart Records opnieuw uit. Dat gebeurt zowel op cd, vinyl, cassette en ook digitaal. Voor ieder wat wils dus.

Phlebotomized, in 1992

Het is dus dertig jaar geleden dat Devoted To God uitkwam en van die line-up is alleen gitarist Tom Palms nog in de gelederen. Phlebotomized had voor deze release alleen nog een livedemo uit. De eerste ep’s moesten dus nog volgen. Niet veel later, in 1997, ging de band uiteen. Sinds 2013 is de band weer actief en inmiddels zijn er ook nieuwe platen uit. Zoals gezegd is die line-up wel behoorlijk anders dan destijds, maar de sound is gebleven.

Devoted To God (reissue)

Nu komt Devoted To God dus opnieuw uit en stiekem is dat ook wel, omdat er iets moois voor Phlebotomized op komst is. In 2023 zal er een nieuwe studioplaat aankomen. Daarom is de vraag naar de oude muziek ook rijzende. Middels deze heruitgave gaan de liefhebbers op hun wenken bediend worden.

Muzikaal mag het niet verrassend dat op deze release de melodieuze door doom beïnvloede death met bij vlagen sterk symfonische momenten nog steeds de scepter zwaait. Hoe kan het ook anders. Toch is het wel mooi om de sound in het kader van destijds te plaatsen. Waar inmiddels de nodige bands de death en doom aan elkaar hebben gekoppeld, gold dat voor die tijd nog een stuk minder. Tel daarbij op dat Phlebotomized ook durfde om lang de vocalen achterwege te laten, zoals in ‘Fate Of A Devotee & Devoted To God’. Ja, want sommige tracks zijn wel samengevoegd als één track. De tempowisselingen, lekkere riffs en opzwepende doch krachtige drums onderstrepen de kracht van deze band.

Inmiddels is men dus dertig jaar verder maar Devoted To God is nog steeds een bewijs van Phlebotomized als trots van de Nederlandse death/doom. Mooi dat dit nu ook op meer dan een cassette alleen beschikbaar is.

Phlebotomized - Devoted To God

Tracklist Devoted To God (re-issue)

  1. In Search Of Tranquility & Subtle Disbalanced Liqu 8:13
  2. Desecration Of Alleged Christian History 5:47
  3. Fate Of A Devotee & Devoted To God 5:58
  4. Tragic Entanglement 7:15
  5. Ataraxia 1:03

PHLEBOTOMIZED ONLINE

Website
Facebook
Twitter

HAMMERHEART RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén