White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Officiële biografie Therapy? komt eraan

Officiële  biografie over de Noord-Ierse band Therapy? komt eraan. Die gaat ‘So Much For The 30 Year Plan’ heten. Deze biografie is geschreven door Simon Young. De officiële biografie van Therapy? verschijnt op 22-9-2020 uit via Jawbone Press.

Om met de band te spreken: ”Simon patiently listened to us talk and talk, then talk some more, then he brilliantly wrote our 30 year history into a book…”

1989

– Het Oostblok valt uiteen: communistische regimes in de DDR, Tsjecho-Slowakije, Hongarije, Bulgarije en Roemenië brokkelen af. Symbolisch is de val van de Berlijnse Muur.
– De Nederlandse PTT wordt geprivatiseerd.
– George Bush Sr. wordt beëdigd als de 41e president van de Verenigde Staten.
– De eerste aflevering van The Simpsons wordt in de VS uitgezonden.
– Het eigenzinnige Noord-Ierse rocktrio Therapy? wordt opgericht.

Fast forward 30 jaar

Als buitenstaanders blijken gevoelens van vervreemding, frustratie en ontwrichting voor Therapy? een uitstekende inspiratiebron en voedingsbodem voor hun opmerkelijke 30-jarige loopbaan. Gecombineerd met een inktzwart en idiosyncratisch wereldbeeld (en dito songteksten) is het één van de meest eigenwijze, compromisloze, creatieve en onafhankelijke bands van zijn generatie. Hoog tijd voor een officiële biografie dus, want Therapy? is meer dan de band die ‘Diane’ op geweldige wijze coverde.

‘So Much For The 30 Year Plan’ van Simon Young is het eerste boek waarin de rollercoaster ride van Therapy? in volle glorie uiteen wordt gezet. Geschreven met de volledige medewerking van de band, voert deze officiële biografie langs de duizelingwekkende hoogtepunten en verpletterende dieptepunten van de afgelopen drie decennia.

Therapy?

Interviews en meer

Frontman Andy Cairns: “Before we recorded ‘Infernal Love’, I didn’t know if I was coming or going. I developed quite a healthy drug habit and was drinking a bottle of Absolut vodka every day. And I thought that if I gave up drinking, I’d spend the next two weeks lying in bed and feeling sick. I decided to keep going and see if inspiration would hit.

De biografie biedt dankzij uitgebreide interviews met de band en met sleutelfiguren helder inzicht in de oprichting en opkomst van Therapy?. Dat gebeurde in Noord-Ierland tijdens The Troubles, wat bekend is als het Noord-Ierse conflict. Dat zorgde voor de woedende reacties die ze kregen van de underground scene na het tekenen bij major label A&M Records en het onwaarschijnlijke succesverhaal van million selling album ‘Troublegum’ uit 1994. Tevens komt ook de split met de originele drummer Fyfe Ewing naar voren. Daarnaast is er nog veel meer te lezen in de officiële biografie van Therapy?.

Gepubliceerd ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van de band is deze biografie verplichte kost voor alle Therapy? fans en voor iedereen met interesse in de alternative rock-scene van de laatste 30 jaar. Overigens zal Therapy? ook ter gelegenheid van dat jubileum door het Verenigd Koninkrijk en Europa gaan touren. Daarover volgt later meer info. Voor nu rest snel de officiële biografie van Therapy? te bestellen.

Therapy biografie
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén