White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Razor Sharp Death Blizzard – THE WORLD IS FUCKED

De band Razor Sharp Death Blizzard heeft zich kunnen uitspreken met hun nieuwe album The World Is Fucked. De lyrics gaan er dan inderdaad ook om hoe fucked up de wereld eigenlijk is. Niet alleen over politieke onderwerpen, maar ook persoonlijke.

De nummers ‘Small Town’ en ‘Fascist’ beginnen beide met een gave bassolo, wat later geleid wordt door drums. Hier is tekst-technisch gezien duidelijk dat het om de samenleving gaat. Zo wordt er onder andere gezegd: “Political bullshit, feeds us lies. Open your eyes, see who dies. Those who are dying, are innocent.”

De track zoals ‘Parasitic Cunts’ is net als de track ‘Stormy Waters’ een nummer met een up-beat tempo. Daarin word je al bij de eerste seconde meegetrokken met de muziek. De ritmische gitaren in combinatie met de stem geeft zóveel energie. Ook speelt de herhalende lyrics hier een grote rol in. Je krijgt het lied daardoor zeker niet snel uit je hoofd.

Het nummer ‘Chug Chuggery’ brengt veel ritmische gitaren met zich mee. In combinatie met de knetterharde drums zorgt ervoor dat de energie flink van het geheel afdruipt. Ideaal om los op te gaan. Ook de lyrics komt hier zeer krachtig over. Kort gezegd; er bestaat geen reden om daarom geen moshpit te beginnen.

Wat opviel aan de track ‘Suicide’, is dat het begon met lichte drums. Op de achtergrond hoorde je de zee. Pas wanneer de gitaren begonnen te spelen, werd het nummer heavier en werd je meegesleept naar een duistere sfeer. ‘Suicide’ werd een paar weken voor de album-release uitgebracht.

Al met al, het is een energiek album met geweldige drums, pakkende lyrics en zo hier en daar gave gitaarsolo’s.

Razor Sharp Death Blizzard - The World Is Fucked

Tracklist

  1. The World Is Fucked
  2. Fascist
  3. Auto Erotic Asphyxiation
  4. Small Town
  5. Parasitic Cunts
  6. Failure
  7. Suicide
  8. Stormy Waters
  9. Chug Chuggery-W.C.A.S.

Razor Blade Death Blizzard Online

FaceBook
BandCamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 White Room Reviews

Thema door Anders Norén