White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Red Razor – The Revolution Continues

Wie denkt aan het Brazilaanse Florianópolis, zal denken aan de stranden, het surfen en rijke toeristen die zich graag in open wagens laten zien. Muzikaal staat de stad vooral voor lichte rock en reggae. Juist daarom hebben de heren van Red Razor de energie gevonden om alles anders aan te pakken. Er is immers genoeg om tegen af te zetten. Inmiddels heeft het kwartet zijn tweede langspeler uit. Geheel in eigen beheer verscheen The Revolution Continues.

Een wervelwind van zo’n dertig minuten, dat is hoe deze langspeler het best gezien kan worden. Red Razor heeft in zijn thrash metal de invloeden van Sepultura en Municipal Waste verwerkt. De krachtige achtergrondvocalen, waar de gehele band voor verantwoordelijk is, lijken hun sporen in de hardcore te hebben liggen. Dat is in het furieuze ‘Violent Times’ goed te horen. Dat nummer doet hier en daar ook denken aan Exodus en Destruction. Genoeg thrash invloeden dus voor deze heren.

Het leuke van de thrash metal van dit viertal is dat de groep het ook niet schuwt om invloeden van buiten de thrash los te laten op hun muziek. Dat blijkt in ‘Born In South America’. Daar wordt er openlijk geflirt met zowel de black als de death metal. Dat zorgt wel voor een mooie dosis aan variatie in de muziek. Misschien zijn de overgangen de eerste keer nog wel even wennen, maar wie het een extra luisterbeurt gunt, zal het zeker kunnen waarderen. De trots daarbij over hun eigen continent is ook mooi om te ervaren.

Brazilië heeft een mooie traditie met de thrash metal. Die traditie wordt niet alleen aan het front getoond, maar ook tot in de steden waar men het niet van verwacht. Red Razor heeft met The Revolution Continues een furieuze langspeler weten te maken die goed zal vallen bij alles en iedereen die ook maar iets met thrash heeft.

63 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén