White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Lego als decor nieuwe videoclip Sabaton

Het was 15 september 1916. Toen vond De Slag Bij Flers-Courcelette plaats. Deze gebeurtenis op Frans grondgebied heeft Sabaton ook aangesneden op het album The Great War. Dat gebeurde in het nummer ‘The Future Of War’. De videoclip van Sabaton is geheel tot stand gekomen door het gebruik van Lego.

‘The Future Of War’ haalt deze slag aan omdat het de toekomst van oorlogvoeren veranderde. Wie de Eerste Wereldoorlog niet zo paraat heeft: het betreft hier de eerste slag waar tanks op het strijdtoneel verschenen. Deze tankslag wordt dan ook mooi middels Lego verwerkt in de videoclip van Sabaton. Check de video hier:

The Great War

Het album The Great War van Sabaton verscheen in de zomer van 2019. De plaat staat geheel in het teken van de Eerste Wereldoorlog, in het Engels ‘The Great War’. Sabaton belicht vele verschillende bijzonderheden van dit gigantische slagveld waarbij Nederland neutraal bleef en BelgiĆ« juist op de meest bizarre taferelen werd getrakteerd.

‘The Future Of War’ is niet de eerste single van deze plaat die voorzien is van een videoclip. Vier andere tracks, waaronder ‘Fields Of Verdun’, gingen deze track al voor. Sabaton heeft daar echt werk van gemaakt. Die clips zijn stuk voor stuk passend voor het thema van de plaat.

Sabaton gaat ook weer uitgebreid op tournee. In het najaar nog zal de Zweedse band Rusland uitgebreid aan gaan doen. 2021 wordt gestart met een intensieve tournee door Zweden zelf. Nooit eerder speelde Sabaton zoveel shows op eigen bodem achter elkaar.

Sabaton Lego

SABATON online

Website
Facebook
Nuclear Blast

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén