White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Opeth op Europese tournee in maart 2021

Goed nieuws voor de liefhebbers van Opeth. Opeth gaat namelijk in 2021 weer op Europese tournee. Dan zal de band de draad weer oppakken. Een aantal data zijn inmiddels bekend gemaakt. Nederland en België staan daar nog niet bij. Echter, Opeth zal nog meer data aankondigen. De kans bestaat dus dat Nederland en België alsnog aangedaan worden.

Opeth start de tour door Europa 10 maart in Talinn. Vooralsnog is de drieëntwintigste van maart de laatste datum. Dan speelt Opeth tijdens deze Europese tournee in Milaan. Er zitten nog veel gaten in het schema. Check dat hieronder.

Opeth live in 2021:
10.03    EE     Tallinn – Helitehas
11.03    LV      Riga – Palladium
12.03    PL     Warsaw – Progresja
13.03    PL     Wroclaw – A2
15.03    CZ     Prague – Forum Karlin
16.03    AT     Vienna – Arena
17.03    HU    Budapest – Akvarium Klub
19.03    RO     Bucharest – Arenele Romane
20.03    BG     Sofia – Universiada
22.03    HR     Zagreb – Culture Factory
23.03    IT       Milan – Tatro Degli Acrimboldi

De Europese tour van Opeth draait om In Cauda Venenum. Die langspeler is afgelopen jaar uitgekomen via Nuclear Blast. Dat album onderstreepte weer eens hoe groots deze progressieve rock/metal band is. De band blijft zich door de jaren heen ontwikkelen.

Opeth

De band startte in 1990 als een groep die zich in de donkere, heavy kant van de metal bevond. De grunts van de nog zeer jonge Mikael Åkerfeldt zijn inmiddels verruild voor veelal cleane zang. Diezelfde Åkerfeldt is momenteel de enige in de band die het ontstaan heeft meegemaakt. Er zijn stemmen die beweren dat Opeth net zo vaak van genre als van leden heeft gewisseld.

Opeth tour 2021
Schema tournee Opeth 2021

Opeth zal niet alleen langs de Europese podia trekken. Tijdens deze Europese tournee van Opeth zal ook The Vintage Caravan op de bühne verschijnen. Deze IJslandse rockers zullen namelijk het voorprogramma verzorgen.

Opeth online

Website
Twitter
Facebook
Instagram
Youtube

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén