White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Rock Alive wordt Alive Festival

Geloof het of niet! De organisatie van het Rock Alive festival gooit het roer in 2019 om en gaat een nieuwe koers varen. Met de voorgaande edities had de festivalorganisatie haar pijlen vooral gericht op de rock- en metalmuziek. Maar in 2019 zullen de eerste stappen worden gezet naar meer themagericht festival, waar muziek, kunst en entertainment een belangrijker rol zullen gaan vervullen.

Thema podia
Met de invoer van verschillende thema podia wil de organisatie een festival creëren waar iedereen samen kan genieten ongeacht muzikale voorkeur. Op ieder podium zal een programma worden gepresenteerd dat bestaat uit muziek, entertainment en kunst. Momenteel zijn we nog druk in de weer om op een creatieve manier invulling te geven aan de gekozen thema’s.De aankleding van het festival is dit jaar in handen van een creatief team dat samen met een groep enthousiaste vrijwilligers start om ervoor te gaan zorgen dat het complete festival voorzien wordt van creatieve uitspattingen. Het uiteindelijke doel is een bijzonder, gezellig, maar vooral ook een eenheid uit te stralen als festival.
Rock Alive wordt Alive Festival
Omdat de huidige naam Rock Alive de gehele lading van het festival niet meer dekt, zullen we na 5 jaar een ‘kleine’ naamswijziging door gaan voeren. Omdat de focus niet langer meer ligt op de ‘rockmuziek’ hebben we ervoor gekozen het woord Rock uit de festivalnaam te halen. Met gepaste trots presenteren we jullie dan ook de nieuwe naam: Alive Festival. Alive staat voor ‘het leven’, dat we graag samen met onze bezoekers willen vieren. De naam Rock Alive blijft wel bestaan binnen de nieuwe opzet, maar zal de naam van een podium worden, zodat de identiteit die we de afgelopen 5 jaar hebben opgebouwd niet verloren zal gaan.
 
Dit jaar staat het festival in het teken van éénheid, diversiteit en beleving! Het festival kent een geheel nieuwe opzet die ertoe bijdraagt dat er voor iedereen wel iets te beleven valt.
 
Iedereen is welkom:
Dat iedereen zich welkom voelt!  Dat vinden wij als organisatie heel erg belangrijk. Ongeacht je geloofsovertuiging, of wat je muzikale, politieke en andere oriëntatie ook is. Kom zoals je bent zodat we er samen een gezellig feest van kunnen maken. We werken met vier kernwoorden, die als een rode draad lopen door het gehele festival: Geloof, Liefde, Hoop en Vrede. Want is dat niet wat we toch allemaal nodig hebben? Geloof in de Almachtige, Zijn liefde voor ons en voor elkaar, zodat we op een vredevolle manier met elkaar om kunnen gaan en er hoop is voor de toekomst.
 
Alive Festival is een festival met christelijke normen en waarden:
Hieronder verstaan wij `De geestelijke en relationele verbinding tussen mensen onderling en de verbinding met God in ons geloof` als integraal onderdeel van het Alive Festival. Hoewel verschillende onderwerpen besproken mogen en moeten kunnen worden, wil de organisatie zich onthouden van enige politieke of kerkelijke denominatie.
 
Wanneer en waar:
Het Alive Festival vindt plaats op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 mei 2019 op het campingterrein van De Betteld in Zelhem. Overnachten kan op het campingterrein. Het Alive festival focust zich voor de volle 100% op muziek, theater, workshops en sprekers, met een sterke, scherpe line-up waar bekendere namen worden afgewisseld door veel nieuwe ontdekkingen uit de rock, folk, indie, en singer/songwriter. Maar in de toekomst zullen daar zeker nog diverse andere muziekstijlen gaan bij komen. Ook willen we grote en kleinere kunstenaars een kans geven om te exposeren en willen we een platform creëren voor gevestigd of opkomend theater, voor cabaretiers en talentvolle sprekers.
 
Het fraaie festivalterrein met bos, strand, zwemwater en camping dragen bij aan ons doel: jou een ideaal festival en een toffe ervaring geven.
 
De kaartverkoop is gestart via www.alivefestival.nl/tickets Meer informatie kun je vinden op: www.alivefestival.nl
 of www.debetteld.nl
 
 
Alive Festival 2019
Vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 mei 2019 | De Betteld Zelhem, Nederland
Met o.a.: Jerusalem, Paul Field, het Larry Norman Tribute, The Bowery, Rodney Cordner, Detritus en Holy Blood
 
Aanvang vrijdag: 18.00 uur
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén