White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Rocktrio Kaiser Franz Josef brengt nieuwe single ‘Epitaph’ uit

Leestijd: 2 minuten

De Weense royalty rockband Kaiser Franz Josef heeft afgelopen vrijdag zijn nieuwe single ‘Epitaph’ uitgebracht. Dat nummer is afkomstig van het nieuwe aankomende studioalbum ‘III’.

Overigens moet Kaiser Franz Josef niet verward worden met Franz Ferdinand. Allebei hebben ze een prominente rol in de geschiedenis van Oostenrijk. Echter, Franz Ferdinand rockt vanuit Schotland. Maar dat terzijde. Tevens kan het ook zomaar zijn dat de band niet genoemd is naar de Oostenrijkse heerser, maar naar een beroemd fjord.

‘III’ verschijnt op vrijdag 17 juli en wordt uitgebracht via Sony Duitsland. De plaat werd afgelopen zomer opgenomen in de legendarische Rockfield Studios in Wales. Daar bij was de Tom Dalgety (o.a. Ghost, Rammstein, Pixies, Royal Blood) de man achter de knoppen. Hij is als producer ook genomineerd voor Grammy’s. ‘III’ is het derde studioalbum van deze Oostenrijkse rockband.

Van de nieuwe single ‘Epitaph’ is ook een live-video beschikbaar. Die versie werd opgenomen tijdens het Oostenrijkse Nova Rock festival. Het festival vond vorige maand plaats in een andere vorm dan men gewend is. Nova Rock werd door ruim 100.000 mensen online bekeken. Fysieke festivals konden ook in Oostenrijk geen doorgang vinden wegens corona. Dat laatste is geen nieuws meer.

‘Epitaph’ werd ook opgenomen in Spotify’s playlisten ‘Rock Rotation’ (234K) en ‘All New Rock’ (255K). Daarbij vergaarden deze rockers ook veel airplay. Check hieronder de liver-versie van de nieuwe single.

Kaiser Frans Jozef online

Website
Facebook
Instagram
Spotify

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén