White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Coreleoni – III

Het was in 2018 toen Gotthard-gitarist Leo Leoni met Coreleoni kwam. Daarmee zette hij echter Gotthard flink in het zonnetje. De gitarist staat immers ook bekend als een hardrockgitarist pur sang. Met die band, Coreleoni dus, is hij toe aan een derde plaat, die gewoon III heet. III verschijnt via Atomic Fire Records.

Coreleoni

Leo Leoni, oprichter van Gotthard, heeft voor deze band een mooi keurkorps aan muzikanten om zich heen verzameld. Inmiddels heeft de groep Eugent Bushpepa als zanger aan het front. Waar de band eerst nog Gotthard centraal liet staan, is het eerbetoon aan die groep op III beperkt tot de bonustracks op de luxere uitgaves.

III

De derde langspeler van Coreleoni telt in de standaardversie elf tracks. Ondanks dat daar dus geen track van Gotthard bij zit, zit er wel een nummer van andere hand bij. De afsluiter van III is namelijk ‘Jumpin’ Jack Flash’ in de versie van Coreleoni. Daarmee doet de groep The Rolling Stones een mooi eerbetoon aan.

Toch gaat het op deze release echt om deze rockers zelf. III laat de toegankelijk hardrock vanaf de eerste tel centraal staan. ‘Let Life Begin Tonight’, ‘Purple Dynamite’ en ‘Guilty Under Pressure’ zetten gelijk die toon. Coreleoni laat horen dat zij de hardrock goed in de vingers hebben en met gemak de luisteraar in beweging krijgt.

Bijzondere ode

Eén track valt om een andere reden op. ‘Greetings From Russia’. In dat nummer zingt men greetings from Russia with love. Dit zal niet overall ter wereld momenteel in goede aarde vallen, maar feit is wel dat men hier laat horen dat de opzwepende hardrock echt wel staat als een huis. ‘Sometimes’ doet het daarentegen rustiger aan en is daarmee een goed voorbeeld van dat Coreleoni de nummers echt niet allemaal door dezelfde mal haalt.

III is een langspeler geworden die laat horen dat Leo Leoni met zijn kompanen doet waar hij goed is: de hardrock in de spotlight zetten. Verrassend is het dan ook niet helemaal, maar rocken doet het zeker.

Coreleoni - III

Tracklist III

01. Let Life Begin Tonight
02. Purple Dynamite
03. Guilty Under Pressure
04. Greetings From Russia
05. Sometimes
06. Like It Or Not
07. Wake Up Call
08. Sick & Tired
09. Would You Love Me
10. Deep In My Soul
11. Jumpin’ Jack Flash (THE ROLLING STONES Cover)

Bonus Tracks (CD-digipak and box set only!)

12. Say Goodbye (GOTTHARD Cover)
13. Good Time Lover (GOTTHARD Cover)
14. Fist In Your Face (GOTTHARD Cover)
15. I’m On My Way (GOTTHARD Cover)

Coreleoni online

Website
Facebook
Instagram

ATOMIC FIRE RECORDS ONLINE

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén