White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Sepultura speelt ‘Slave New World’ met Triviums Matt Heafy

Het was 1993 toen de Braziliaanse metalband Sepultura met Chaos A.D. kwam. Op die plaat, waarop de band zijn vernieuwende drang liet horen ten opzichte van Arise, staat ook ‘Slave New World’. ‘Slave New World’ heeft Sepultura nu in tijdens van corona met Triviums Matt Heafy gespeeld. Dat gebeurde in hun quarantaine sessies.

Derrick Green en zijn mannen nodigen wekelijks voor hen inspirerende mensen uit in hun online moment. Daar maakte de frontman van Trivium, die ten tijden van Chaos A.D. nog op de basisschool zat, onlangs ook onderdeel van uit. Check hieronder hoe Sepultura in deze setting met Matt Heafy ‘Slave New World’ speelt. Dat is natuurlijk via een internetverbinding tot stand gekomen, waardoor elke deelnemende muzikant op een andere locatie aanwezig is.

Chaos A.D.

‘Slave New World’ was de derde van de singles van Chaos A.D.. ‘Refuse/Resist’ en ‘Territory’ zijn de andere tracks die ook als single uitgekomen zijn. Deze plaat kan worden gezien als de brug van de thrash naar de meer experimentele metal wel op Roots later in de jaren ’90 zou volgen.

De plaat is nog opgenomen in de tijd dat Max Cavalera Sepultura aanvoerde en zijn broertje Igor de drummer was. Die tijden zijn inmiddels al lang en breed voorbij. Sepultura laat met Derrick Green aan het front horen dat zij helemaal terug zijn aan de top van de internationale metal. Inmiddels hebben zij vele sterke platen uitgebracht, waaronder de internationale lovend bekritiseerde albums Machine Messiah en Quadra. Die laatste is dit jaar uitgekomen.

Sepultura Matt Heafy
60066

SEPULTURA ONLINE

Website
Facebook

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén