White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

TankZilla knalt single online

Leestijd: 2 minuten

Het Nederlandse TankZilla is het nieuwe muzikale project van zanger-riffmeister Peter van Elderen en drummer-canis lupus Marcin Hurkmans. De eerste is bekend van onder andere Peter Pan Speedrock, Fire Horse en Repomen, de tweede van Wolfskop. Subtiel als een brandende met prikkeldraad omwikkelde honkbalknuppel; strak als Russ Meyer’s pin-ups in cupmaat A. Dit tweekoppige rock & roll-beest uit Swamp Boogieland heeft zojuist zijn allereerste video uitgebracht voor het nummer ‘Wolfpack’. Die single is afkomstig van het aankomende debuutalbum van TankZilla.

Dat debuutalbum van Tankzilla is, buiten deze single om, nog iets wat geheimzinnig is. De releasedatum noch de naam zijn namelijk bekend. Hals reikend wordt daar dan ook naar uitgekeken, maar tot die tijd is het gewoon ongegeneerd aftrekken op ‘Wolfpack’. Let wel op, want als men niet van rode laarzen, vrouwelijke rondingen, feestende iconen en aanstekelijke riffs houdt, moet men verder scrollen of het leven leren te waarderen. Check die track hier.

Over de band

Satan fucked a Panzer and the offshoot is TankZilla.” Beter kunnen wij het zelf niet verwoorden. Vooruit, een poging: het geluid van een ziedende Godzilla (de Japanse oerversie dan wel, niet die slappe nieuwe hap) die een V-666 raket in stratovulkaan Sakurajima werpt nadat hij eerst de kop van de inzittenden heeft afgereten. Deze slechts tweekoppige beast machine is slow & furious en hypnotiseert zijn toehoorders met groovende desert soul.

De woorden hierboven zijn legendarisch en als dat nog niet begrepen wordt, lees dit artikel dan nogmaals. Beluister de track minimaal totdat de YouTube-limiet bereikt is en lees het dan nog eens. Kortom, TankZilla shakes the Earth.

TankZilla 2022

TankZilla online

Facebook

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén