White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Vincenzo Grieco & The Exoplanets – Outer Space

Leestijd: 2 minuten

Exoplaneten zijn planeten die te vinden zijn buiten ons eigen zonnestelsel. Eigenlijk kunnen dat dus gezien worden als een soort buitenbeentjes. De begeleidingsband van de Italiaanse Vincenzo Grieco heeft de naam daaraan ontleend. Via Red Cat Music heeft Vincenzo Grieco & The Exoplanets de langspeler Outer Space uitgebracht.

Vincenzo Grieco & The Exoplanets

De naamdrager van deze band geldt in en om Rome al meer dan twintig jaar als een gerespecteerd muzikant. Waar hij ook in een coverband die Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan eert, speelt, is hij solo ook actief. Live doet hij dat met een andere begeleidingsband als hier op de plaat.

Outer Space

In veertig minuten laat Vincenzo Grieco & The Exoplanets op Outer Space horen dat zij invloeden van de breedte van rock, hardrock en metal halen. Dat zorgt ervoor dat ‘The Same Train’ bij vlagen hint naar Red Hot Chili Peppers in de jaren ’80 in combinatie met Pearl Jam. Die laatste kan ook als referentie voor opener ‘Outer Space’ gebruikt worden. Daarnaast lijkt de blues ook stiekem meer sporen in de sound na te laten dan misschien gedacht. Het funky ‘Motherless Boy’ onderstreept dat. Die track, welke gespeeld wordt alsof het live is, laat ook blijken dat Vincenzo niet de enige getalenteerde muzikant in de line-up is. Zijn kompanen zijn dat duidelijk ook.

Naast het feit dat de muziek aanstekelijk is, zijn de tien tracks ook lekker gevarieerd. ‘Morning Sun’ zou zomaar onder invloed van John Mayer geschreven kunnen zijn. Dat alles zorgt ervoor dat Outer Space een heerlijk rockende, gitaarplaat van Vincenzo Grieco & The Exoplanets is geworden.  

Vincenzo Grieco & The Exoplanets - Outer Space

Vincenzo Grieco & The Exoplanets online

Website
Facebook
Twitter
Instagram

RED CAT MUSIC ONLINE

Website
Facebook
Instagram


0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén