White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Enslaved – Caravans To The Outer Worlds EP

Leestijd: 2 minuten

Enslaved kan de afgelopen tijd niet worden beticht van stilzitten. Afgelopen jaar verscheen de fenomenale langspeler Utgard, terwijl eerder dit jaar de fabelachtige boxset Cinematic Tour 2020 verscheen. Blijkbaar hadden de heren nog tijd over, want nu is er een nieuwe ep. Die korte schijf van Enslaved heet Caravans To The Outer Worlds en verschijnt via Nuclear Blast.

Enslaved

Wie Enslaved een beetje heeft gevolgd – en wie dat niet doet, moet zich schamen -, weet dat deze Noren een heftigere evolutie zijn ondergaan dan de homo sapiens en de democratie bij elkaar. Met de roots in de donkere krochten van de extremiteiten in de metal, haalt men tegenwoordig de lofzang middels hun progressieve insteek. Live komt dat alles nog samen.

Caravans To The Outer Worlds EP

Dat de extended play wijst op de belangrijkste track van de release, mag geen verrassing zijn. ‘Caravans To The Outer Worlds’, welke de opener is, opent met indrukwekkend muzikaal spel. Als de vocalen binnenkomen, blijkt Enslaved de dagen van extremere metal nog op te zijn gaan zoeken, om vervolgens in de loop van het nummer de brug naar hun progressieve heden te maken. Dat is pas een samenvatting van een gehele geschiedenis in één nummer.

Van de overige drie tracks zijn er twee intermezzo’s. ‘Intermezzo I – Lonnlig Guldig’ en ‘Intermezzo II – The Navigator’ gelden beide als een prima outro van het nummer dat ervoor komt. Die tweede intermezzo volgt op ‘Ruun II – The Epitaph’. Die combinatie zorgt ook voor een spacy trip in de sound van Enslaved, wat het geheel tot een boeiende, muzikale reis maakt.

De vier tracks van Enslaved op Caravans To The Outer Worlds EP zijn misschien wat miniem voor een release, maar inhoudelijk zorgen zij wel dat er bepaalde bruggetjes in het hoofd gemaakt kunnen worden. In dat kader alleen al zal het de fan goed doen.

Enslaved - Caravans To The Outer Worlds - Artwork

Tracklist Caravans To The Outer Worlds EP

1. Caravans to the Outer Worlds
2. Intermezzo I: Lonnlig. Gudlig.
3. Ruun II – The Epitaph
4. Intermezzo II: The Navigator

ENSLAVED ONLINE

Website
Facebook
Instagram
Nuclear Blast

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén