White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Kryptos – Force Of Danger

Het is hier al vaker aangehaald, maar India heeft een rijkelijkere metalscène dan menig muziekliefhebber zal denken. Misschien zijn dat ook nog de Britse invloeden van weleer. Kryptos is op het gebied van heavy metal een van de exponenten. Die lang meedraaiende band komt via AFM Records met Force Of Danger, wat alweer zesde langspeler van Kryptos betekent.

Kryptos

Bangalore is een stad met een zeer modern hart. Veel Indiërs komen naar deze zuidelijke metropool om te studeren, maar ook om muziek te maken. Tijdens de tijd dat de ondergetekende in India les gaf, kocht die ook in die stad een gitaar. Kryptos is daar al in de tweede helft van de jaren ’90 gevormd. Toch bestaat de huidige line-up nog maar enkele jaren, gezien drummer Vijit Singh pas sinds 2019 bij de groep zit.

Force Of Danger

Ganesh en Nolan, wat de twee oerleden van de band zijn, hebben met hun kompanen acht nummers opgenomen. Samen zorgen die voor een kleine veertig minuten aan muziek. ‘Omega Point’ is met ruim zes minuten de langste track van Force Of Danger en tevens de enige met een wat afwijkende speelduur.

Muzikaal kent Kryptos veel verbanden met de heavy metal. Toch moet ook worden gesteld dat het vuur van de thrash hier en daar te bespeuren is. Daardoor weet de band flink te knallen met onder andere ‘Raging Steel’ en ‘Hot Wired’, terwijl ook ‘Thunderchild’ de liefhebbers van beide genres samen zal brengen. Deze Indiërs hebben goed oog voor melodie, waardoor men ook zomaar eens goed naar Iron Maiden en Judas Priest geluisterd kan hebben. Het kracht slepende ‘Omega Point’ onderstreept dat.

De zesde langspeler van Kryptos laat horen waarom deze groep wordt gezien als een van de vaandeldragers van de metal uit India. Kryptos heeft met Force Of Danger wederom een mooie troef in handen.

Kryptos - Force Of Danger

TRACKLIST FORCE OF DANGER

01. Raging Steel
02. Hot Wired
03. Dawnbreakers
04. Thunderchild
05. Nighthawk06. Omega Point
07. Force Of Danger
08. Shadowmancer

KRYPTOS ONLINE

Facebook
Instagram

AFM RECORDS ONLINE

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén