White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Between The Jars – What’s To Come

De vraag stellen is hem eigenlijk ook beantwoorden. Wat gaat komen, is een mysterie. Wie morgen exact kan voorspellen is waarschijnlijk geen mens. Toch staat die vraag centraal op de nieuwe plaat van Between The Jars. De nieuwe plaat van Between The Jars heet namelijk What’s To Come.

Between The Jars

Utrecht is de bakermat voor deze band. Het was 2014 toen de eerste stappen werden gezet in deze band, om een jaar later de eerste ep uit te brengen. Oh.. What A Time To Be Alive was afgelopen jaar de eerste langspeler van de band, die ook onder andere in India heeft gespeeld. De lockdown heeft de oefenruimte tot opnamestudio getransformeerd, waarvan de nieuwe langspeler nu het resultaat is.

What’s To Come

Op deze tweede langspeler van Between The Jars staan zeven tracks. ‘All In Me’ staat er echter min of meer wel tweemaal op. De afsluitende track is namelijk de reprise van dat nummer. In het totaal duren de nummers samen een ruime zesendertig minuten. Genoeg tijd om de luisteraar goed in te pakken.

Muzikaal is het duidelijk dat Between The Jars zich vrij voelt. Opener ‘The Swarm’ stuwt nog voort op duistere gitaarriffs, terwijl ‘All In Me’ subtiel de zomerse klanken van Cuba een plaatsje lijken te geven. Daarbij komt dat ‘Untethered’ een track is die aansluit bij het rustige, betoverende deel van Radiohead. Dat geldt daar niet alleen voor de muziek, maar ook voor de vocalen.

‘The Volume Rat’ laat eens te meer horen dat toetspartijen een mooie rol kunnen spelen in de rocksound. Daar zal  Between The Jars ook liefhebbers van DeWolff en Deep Purple aanspreken. ‘Passing Through’ laat daarentegen horen dat men ook recht toe recht aan kan rocken. Wie daar beter luistert, valt de frivoliteit in de drums en gitaren op. ‘Collision’ zorgt voor een haast buitenaardse trip alvorens men de reprise van ‘All In Me’ inzet. Verwacht echter geen standaard reprise, maar eerder een extatisch moment waarin Led Zeppelin nog van invloed lijkt en samen lijkt te vallen met het eerder genoemde Radiohead.

Het is duidelijk dat Between The Jars de muzikale vrijheid voelt om zich niet te binden aan louter één genre. De kunst van wel herkenbaar blijven, verstaat het gezelschap. Daardoor is What’s To Come een zeer mooie staaltje geworden en zal Between The Jars een kickstart voor de na-corona-periode geven.

Between The Jars - What's To Come

Between The Jars online

Website
Facebook
Twitter

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén