White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

PULse – Adjusting The Space

Leestijd: 2 minuten

Er zijn album waar men op voorhand totaal geen idee bij gaat hebben. Dat geldt ook voor Adjusting The Space  van het uit Oostenrijk komende Pulse. Die band pretendeert cyber future metal te maken. Eén ding is vooraf duidelijk: op deze via NRT Records te verschijnen schijf zal geen traditionele metal de klok slaan.

Pulse

De band is in 2014 opgericht door iemand die gekend kan worden vanuit een hele andere tak van sport in de metal: Nemesis. Ja, inderdaad, het is dezelfde Nemesis als die van black metal band Astaroth. De groep kreeg vorm en zo ook hun muziek. De insteek was duidelijk anders dan die Nemesis bij Astaroth laat horen.

Adjusting The Space

De debuutplaat van Pulse kwam uit in 2015. Daarna kreeg de band gestaag een steeds groter podium. In 2019 werd aan het eind van de zomer de start gemaakt met de opnames voor de nieuwe plaat. Adjusting The Space is het resultaat. Pulse heeft op deze plaat dertien tracks geplaatst. Na intro ‘X 31‘ 26‘43 NY 109‘ 430“W’ barst de band echt los.

Hoe de muziek het best te omschrijven is, is alsof de gitaren van Rammstein samen zijn gegaan met de electronica van Kraftwerk en de vocalen rechtstreeks uit de underground van de metal heeft gehaald. Gooi er dan nog een dosis Mindless Self Indulgence bij en men heeft wat men onder andere in ‘New Elastic Freak’, welke over een sexpop gaat, goed kan horen.

De titeltrack ‘Adjusting The Space’ laat horen dan Pulse de invloeden van de keiharde dance van onder andere Scooter niet eens buitensluit. Misschien gaat dat voor de liefhebber van de geijkte metal wel wat ver, maar de jeugdige liefhebber zal van deze synthese smullen.

Er zijn momenten waarover flink gediscussieerd kan worden. Is dit de toekomst van de metal? Het kan. Het zou ook zomaar niet zo kunnen zijn. Feit is wel dat Pulse met Adjusting The Space een plaat heeft gemaakt met raakvlakken met de metal die voor nu wel een futuristische blend geeft.

Pulse - Adjusting The Space

Tracklist Adjusting The Space

 1. X 31‘ 26‘43 NY 109‘ 430“W
 2. We Won’t Come In Peace
 3. Supersonic Trance Sphere
 4. New Elastic Freak
 5. Sounds And Signals
 6. Adjusting The Space
 7. Encounter
 8. Star Light
 9. Black Knight
 10. Points Of Nibiru
 11. The Passage Entry
 12. Major Tom
 13. AlienAngel (Zardonic Remix)

Pulse online

Website
Facebook
Instagram

NRT Records

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén