White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Black Bone Nation – Born To Rock

‘Loudest band In South Africa’. Dat predikaat heeft de band Black Bone Nation zichzelf opgelegd. Of dat ook zo is, wordt even in het midden gelaten, maar het getuigd wel van de nodige bravoure. Afgelopen zomer zag Black Bone Nation hun debuutalbum Born To Rock via Painted Bass Records verschijnen.

Black Bone Nation

Gestart in 2015 heeft Black Bone Nation zich langzaam opgewerkt naar een mooie positie in de wereld van de rock. Middels singles en een EP heeft het viertal naam gemaakt. De band is daarvoor ook goed in de spotlight gezet, want die release leverde hen gelijk mooie prijzen en andere noemenswaardige vermeldingen op.

Born To Rock

De eerste langspeler van Black Bone Nation telt elf tracks. Nadat opener ‘Intro’ heeft geklonken volgen de echte nummers. Samen zijn de nummers goed voor ruim meer dan veertig minuten aan muziek. Daarbij valt alleen ‘Million Miles’ op qua lengte. Dat nummer duurt bijna zeven minuten.

De drijfveer van deze band is Zakk Styles. Naast dat hij zowel de vocalen als de gitaarpartijen voor zijn rekening neemt, is hij ook verantwoordelijk voor de opnames. Voor al die rollen verdient hij complimenten. Waar de muziek hier en daar naar AC/DC ruikt, zoals in ‘Bottoms Up’, weet de band in ‘Here I Am’ ergens tussen Diablo BLVD en Metallica uit de jaren ’90 te gaan zitten. Kortom, dat rockt.

Wie de lengte van de track al zag, had misschien al het vermoeden en, inderdaad, ‘Million Miles’ is een mooie ballade. De opbouw valt hier naast het rol van de piano op. Dat heeft Black Bone Nation goed voor elkaar. Hier hangt Black Bone Nation ergens tussen Guns ’n Roses en Ozzy Osbourne. Het tweede deel is echt outstanding.  

Of het de ‘loudest band in South Africa’ is, blijkt niet helemaal te kloppen. Er schuilen in dat land nog genoeg veel hardere bands. Toch is het wel zo dat Black Bone Nation op Born To Rock laat horen dat de rock goed door de aderen stroomt. En ja, rock dient nu alleen maar zeer hard gedraaid te worden.

Black Bone Nation - Born To Rock

Tracklist Born To Rock

 1. Intro
 2. Born To Rock
 3. Bottoms Up
 4. Here I Am
 5. All For Tomorrow
 6. Live To Ride
 7. Play My Game
 8. Million Miles
 9. King Of Sorrow
 10. Magic Man
 11. Deaf Forever

Black Bone Nation online

Website
Facebook

Painted Bass Records

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén