White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Destruction – Born To Perish

De Duitse thrashers van Destruction draaien al lang mee aan de top. Eigenlijk zijn gitarist Mike Sifringer en Schmier zelf de enige constante factoren in de band. Ten opzichte van het in 2017 uitgekomen Thrash Anthems II  zijn er dan ook weer wat veranderingen te bespeuren in de line-up. Drummer Ranky Black en gitarist Damir Eskic zijn verwelkomd om de machine voort te laten denderen. In deze line-up schotelt Destruction de luisteraar Born To Perish uit. Die schijf verschijnt via Nuclear Blast.

Dat de nieuwe line-up Destruction van genoeg energie voorziet, blijkt direct in opener ‘Born To Perish’. Deze een-na-langste track van de gelijknamige plaat laat horen waren Destruction hun troon in de Duitse Big 4 van de thrash niet van plan is om af te staan. Vurig, explosief en vooral lekker rauw, Destruction op zijn best. ‘Betrayal’ is ook zo’n track die er bij elke thrash metal fanaat zo in zal gaan. Maar, dat is iets wat eigenlijk voor de gehele plaat geldt.

Het mooie is dat Destruction jaren lang als drietal heeft geacteerd. Met succes. Nu heeft de band weer de stap genomen om voort te gaan als viertal, iets wat de fans die al lang meedraaien ook nog kennen uit de periode voor de millenniumwisseling. Live zal dit ongetwijfeld ook veel effect hebben. Op de plaat klinkt Destruction vooral als vanouds: hard, heavy en to-the-point. Dat gaat alleen niet op voor ‘Butchered For Life’. Deze track opent alsof Destruction een ballade in wilt zetten. Gelukkig houden ze dat uit hun hoofd en worden de registers van de thrash ook al snel opengetrokken.

Veel Nederlandse fans zullen zich afvragen of Destruction speciaal aan hen heeft gedacht bij het maken van deze plaat. ‘Fatal Flight 17’ zou namelijk zomaar over het uit de lucht geschoten MH17 kunnen gaan. Wie de teksten goed beluistert, zal waarschijnlijk concluderen dat de titel misschien er wel aan doet denken, maar aan het eind komt dan ook nog de bevestiging. Een ode in de metal aan de MH17.

Destruction is Destruction en dat betekent een garantie voor keiharde, strakke thrash vol vuur. Born To Perish is een glansrijke doorstart van Destruction als viertal. Een must voor iedereen die iets met (thrash) metal heeft.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén