White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Flotsam and Jetsam + Helstar & Dark Sky Choir @Baroeg Rotterdam

Net zoals gewoonlijk komen de vetste bands aankloppen bij Baroeg, met dit keer niemand minder dan Flotsam and Jetsam en hun support Dark Sky Choir en Helstar.

Dark Sky Choir

De in 2016 gevormde Dark Sky Choir uit New Jersey begon als een tribute band maar naarmate hun populariteit in de regio toenam was het natuurlijk meer dan voorspelbaar dat ze zelf hun eigen muziek gingen schrijven. Deze nummers werden vandaag uiteraard ook gespeeld, en het was zeker geen telleurstelling

De avond begon lekker rustig met als opener Dark Sky Choir. Deze band zorgde voor een verwelkomde en energiek volle opening. Op een gegeven moment had de gitarist een andere gitaar nodig. Dit duurde wel even maar in de tussentijd besloot de drummer een drumsolo te spelen. Zo was dat niet helemaal erg want tijdens de drumsolo deed de drummer een aantal vette trucs wat de ophoud door de technische problemen in ieder geval goedmaakte. Later liet de gitarist zijn skills ook zien in een fantastische gitaar solo. In mijn mening was deze band een geweldige opener om iedereen een beetje in de stemming te brengen.

Helstar

De tweede act van vanavond is Helstar. De in 1982 gevormde band uit Texas heeft net zoals onze hoofdact een verschrikkelijk sterke discografie.

Nadat de eerste act was geweest werd het al snel rustig in de hete zaal. Mensen gingen de zaal uit om wat te drinken te halen en om buiten lekker af te koelen. Het was na de pauze dat de zaal al meteen vol was. En iedereen klaar stond voor de tweede act. Dankzij de sterke aantal nummers waren ze meer dan geslaagd om iedereen klaar en enthousiast te maken voor de hoofdact van de avond namelijk Flotsam and Jetsam. Helstar speelde een zeer geschikte tweede act.

Flotsam and Jetsam

Wat valt er te zeggen over Flotsam dan een krachtige band die bij de top behoren. Alles verliep zoals je zou denken. Met een setlist zo krachtig en geliefd als de stijl en de ruigheid en sfeer die ze met volle gang hebben losgelaten op het podium en rechtstreeks in het publiek.

Tussen de nummers door maakte zanger Eric AK Knutson een goede band met het publiek, zo goed zelfs dat hij zijn fles whisky rond liet gaan wat de sfeer zeker goed deed. De setlist begon ‘’Prisoner of Time’’ van het nieuwe album The End of Chaos. Het was een prachtige opener gevolgd door klassiekers zoals ‘’Descerator’’, ‘’Iron Maiden’’ en ‘’Hammerhead’’. De setlist was vooral heel gebalanceerd tussen nieuw en oud werk. Aldus was dit een perfecte optreden voor iedereen die van deze band houdt.

Review en foto’s door Damon L.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén