White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Flotsam And Jetsam – Blood In The Water

Noem een metalband met international faam waar niemand in de line-up de gehele bestaanstijd van de band in de line-up heeft gezet. Nee, het gaat niet over Fear Factory, maar wel over een andere band met een F. Flotsam And Jetsam. Ja, inderdaad, die band waar Jason Newsted ooit ook nog bij betrokken was. Die band, Flotsam And Jetsam dus, komt nu met Blood In The Water.

Flotsam And Jetsam

De band is al begonnen in de jaren ’80. Eric A.K., de man met de meeste vlieguren in de band, nam de vocalen al snel over van Newsted. De overige leden van de huidige line-up zitten allen pas sinds ergens in het laatste decennium (terug) in de band. Toch is de band onverminderd doorgegaan en is de groep daarom ook een begrip in de thrash metal.

Blood In The Water

Eén leuk detail van deze veertiende langspeler is dat bijna alle tracks een speelduur van tussen de vier en vijf minuten heeft. Geen één track gaat over de grens van de vijf minuten, terwijl ‘Undone’ de enige track is die de vier minuten niet haalt. Met drie minuten en negentien secondes haalt deze het dan ook ruimschoots niet.

Het voordeel van Blood In The Water is dat Flotsam And Jetsam er geen doekjes om windt. De heren knallen er met ‘Blood In The Water’, ‘Burn The Sky’ en ‘Brace For Impact’ direct drie tracks in die perfect in het straatje van de liefhebber van thrash metal liggen. Dat is ook precies wat Flotsam And Jetsam al jaren goed doet.

Toch wilt het niet direct zeggen dat de band puur thrash op full speed is. Flotsam And Jetsam heeft bijvoorbeeld ook ‘Cry For Dead’ op de plaat staan. Dan blijkt én dat Flotsam And Jetsam ook de thrash fanaat tot rust durft te laten komen én laat Eric A.K. horen dat hij meer kan dan rauw schreeuwen. Dat soort momenten zorgen dat Blood In The Water een mooie balans met zich meebrengt, zonder te zoet te worden.

Flotsam And Jetsam heeft met Blood In The Water wederom een bewijsstuk voor het feit dat zij een gelouterde thrash metal band zijn. De plaat is  vurig en biedt de nodige variatie, zonder het karakter te verliezen. Horns up!

Flotsam And Jetsam - Blood In The Water

Tracklist Blood In The Water

01. Blood In The Water
02. Burn The Sky
03. Brace For Impact
04. A Place To Die
05. The Walls
06. Cry For The Dead
07. The Wicked Hour
08. Too Many Lives
09. Grey Dragon
10. Reaggression
11. Undone
12. Seven Seconds ‘Til The End Of The World

Flotsam And Jetsam online

Facebook
Website
Instagram

AFM Records online

Website
Shop

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén