White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Flea-Pit – The Life And Times Of Doug Jaranski

Leestijd: 2 minuten

Om muziek nog beter te beleven, kan een concert worden bijgewoond. Thuis is de ervaring toch altijd anders. The Flea-Pit komt echter met een release die wat doet aan die beleving thuis. Via Painted Bass Records komt The Flea-Pit met The Life And Times Of Doug Jaranski.

Wat deze release op voorhand onderscheidt van andere platen, is dat deze plaat met een stripboek komt. Het stripboek, waarvoor complimenten, want dat ziet er met houtskool-achtige tekeningen erg mooi uit, zorgt voor een extra beleving bij het luisteren van de schijf. Het album wordt namelijk ondersteund door het verhaal in het stripalbum, of andersom. Hoe het ook wordt gezien, de combinatie is een absolute meerwaarde voor de beleving.

Muzikaal is het stevig wat The Flea-Pit de luisteraar voorschotelt. ‘Blood Red Awakening’ zet gelijk die toon. In ‘One Of A Kind’, waarin ook het verhalende karakter van de plaat sterk naar voren komt, worden de banden met de powermetal stevig aangehaald. Headbangen bevordert het lezen in het stripboek niet, maar zorgt er anderzijds wel voor dat men er niet te snel doorheen gaat. De bladzijdes komen namelijk ook overeen met de tracks op The Life And Times Of Doug Jaranski. In dat kader is ‘Hymn To A Dead Dog’ ook een sterk hoofdstuk. In meer dan zes minuten grijpt The Flea-Pit de luisteraar echt stevig bij de strot.

De complete beleving van The Life And Time Of Doug Jaranski zorgt ervoor dat The Flea-Pit een release op de markt heeft die het bekijken en beluisteren meer dan waard is. Wie dit zo uitgedacht kan wegzetten, heeft niet alleen oog voor het eigen product, maar ook voor het welbevinden van de aanschouwer.

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
38 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén