White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Anti-Flag – 20/20 Vision

Leestijd: 2 minuten

Het is 2020 en de spanning tussen de Verenigde Staten en Iran is heftiger dan men in tijden heeft gemerkt. Alsof de punkers van Anti-Flag die bui al voelde hangen, komt dat gezelschap juist nu met hun nieuwe langspeler. Via Spinefarm komt de politiek gezien altijd kritische band met 20/20 Vision.

Direct wordt duidelijk dat Anti-Flag zijn geluid richt tegen de huidige man in het Witte Huis en zijn kompanen. ‘Hate Conquers All’ is een anthem zoals men van Anti-Flag mag verwachten. De speeches die verwerkt zijn in het nummer, zijn veelzeggend. ‘I Went Off Like A Bomb’ geeft weer dat de punk nog steeds voorzien is van de nodige melodie, iets waar Anti-Flag altijd gretig gebruik van heeft gemaakt in zijn sound. Dat is dus ook op 20/20 Vision niet anders. Daardoor is het misschien muzikaal ook niet onderscheidend van het verleden. Daar doet Anti-Flag het niet voor. De energie is voelbaar en de boodschap is duidelijk, dat telt.

Deze nieuwe langspeler van Anti-Flag telt elf nummers. Er zijn drie tracks die over de drie minuten gaan, waarvan ‘Un-American’ de langste is met drie minuten en elf secondes. Dat is ook tekenend voor Anti-Flag. Waarom lange nummers maken als de kracht ook kort gebundeld kan worden? ‘Christian Nationalist’ is daar een goed voorbeeld van. Iedereen kan hem nog tijdens de eerste luisterbeurt meezingen. Tenminste, degene die graag meewillen zingen om een tegengeluid te laten horen.

Het moge duidelijk zijn dat Anti-Flag geen plaat heeft gemaakt om de heer Trump op een voetstuk te plaatsen. Deze punkers laten op 20/20 Vision horen dat hun politiek geëngageerde anthems nog steeds op volle oorlogsterkte zijn. Oorlogsterkte, die niet tegen Iran gericht is.

4 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén