White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Flotsam and Jetsam, Hallowed Fire @Musicon, Den Haag

Leestijd: 3 minuten

Als op een maandagavond een flinke hoop goed gemutste metalheads zich verzamelen voor een show die op voorhand al is uitverkocht, dan moet het wel een speciale show zijn. Om alvast met de deur in huis te vallen: Dat was het ook. Die show was het concert van Flotsam and Jetsam in Musicon Den Haag. Foto’s door Marko van Haren van Fuse Wire.

Hallowed Fire

Als klap op de vuurpijl had Musicon ook nog eens gezorgd voor een spettend voorprogramma. Hallowed Fire behoeft bij de metalhead geen introductie meer. Rob Mandjes en zijn kompanen lijken, gezien de groei die zij nog steeds doormaken, hun top nog niet te hebben bereikt. In de huidige line-up lijkt het vijftal uit Noord-Holland de zaken meer dan goed voor elkaar te hebben. Dat uit zich ook doordat de gehele band volledig op gaat in de muziek. Door de jaren heen heeft iedereen hen zien groeien en ook vanavond in Musicon weet Hallowed Fire dat goed te etaleren. Musicon liep al goed vol en waarschijnlijk was er niemand onder de aanwezigen die van deze strakke set niet heeft genoten.

Hallowed Fire Musicon

Flotsam and Jetsam

Een flink aantal jaar terug streek Flotsam and Jetsam ook al neer in Musicon. De alertheid van toen legde ook een zaadje voor nu. Flotsam and Jetsam is immers een band van een kaliber die men normaal alleen in grotere venues zou treffen, mag je denken. Duidelijk was dat het een schot in de roos was, want Musicon was stijf uitverkocht, iets wat er ook voor zorgde dat deze show een groot weerzien van bekenden over en weer was.

De vraag was echter wel of Flots de thrash nog steeds zo heet serveert als ruim veertig jaar terug, toen de groep haar oorsprong vond. Heel simpel, ja! Eigenlijk dient daar ‘ja’ ook nog in kapitalen geschreven te worden en van meerdere uitroeptekens te worden voorzien, want deze thrashers speelden vol vuur. Twee jaar terug kwam de band nog met Blood In The Water. Natuurlijk kon de groep het niet maken om dat album niet aan te halen in de setlijst, maar het was wel duidelijk dat het publiek het meest genoot van het alleroudste werk. Gelukkig was debuutplaat Doomsday For The Deceiver dan ook sterk vertegenwoordigd deze avond.

Waar thrash snel gaat, gaat een topavond als deze ook snel. Flotsam amd Jetsam zorgde ervoor dat de metalheads vol tevredenheid kunnen terugkijken op deze avond. Tel daarbij op dat het talent van Hallowed Fire een puike aanvulling was en men snapt dat dit soort avonden van het kaliber zijn waarvan er maar weinig zijn.

MUSICON ONLINE

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén