White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Defazer, Hallowed Fire @ musicon Den Haag

Na weer een lange tijd kunnen er eindelijk weer optredens met (beperkt) publiek plaatsvinden. Vrijdag 18 juni stond Defazer en Hallowed Fire in de Musicon. Eerst zou Order Of The Emperor optreden, maar jammer genoeg konden zij niet. Gelukkig heeft men in Defazer een mooie vervanger gevonden. De aanvang was rustig terwijl de band Defazer alles op orde maakte zodat zij konden beginnen met het optreden.

Defazer

De eerste band die speelde was Defazer, welke afgelopen jaar nog met White Room Reviews in de Voorburgse Bierwinkel zat voor een interview. Zij speelden deze keer samen met ex-bassist Maxime de Koning, die sinds 2020 uit de band is. Maar gelukkig wou ze voor vandaag de band uit de brand helpen. De band begon meteen goed met spelen. De combinatie van de gitaren en William zijn opmerkelijke stem klonk erg goed live. Dat maakte het gevoel van thrash metal compleet. Dat hij daarbij het soleerwerk afwisselde met Mike Bergenhenegouwen gaf extra glans mee. Dit is zeker iets wat je niet wilt missen, wat ook voor hun langspeler Burning Horizon geldt. Die plaat stond ook centraal in de setlist van Defazer tijdens deze show in Musicon

Hallowed Fire

Daarna speelde Hallowed Fire. Zodra ze begonnen te spelen spatte de energie van het podium af. Snel daarna namen de fans deze energie ook (zittend) over. Zanger Rob Mandjes kwam vaak het publiek in, wat er voor zorgde dat er veel interactie was tussen de band en de fans. Zo lieten ze mensen meezingen en stond de zanger regelmatig weer ergens op een tafel. Tijdens de show speelden ze natuurlijk ook werk van de EP die afgelopen jaar is uitgekomen. Onder andere ‘Bring Out Your Demons’ werkte aanstekelijk op het pubiek.

Niet alleen het eigen werk van Hallowed Fire trok de aandacht. Hallowed Fire trakteerde het inmiddels meer opgekomen publiek op ‘Damage, Inc.’. Deze klassieker van Metallica’s Master Of Puppets werd als snel herkend door het publiek. Zodra de kenmerkende intro klonk, ging het publiek er al eens goed voor zitten. Duidelijk was dat bijna iedereen in de zaal deze track mee kon zingen.

Uiteraard was het weer een geslaagd concert na maanden lang in de lockdown te hebben gezeten, zowel voor de fans als voor de bands. Dit zijn ook zeker bands die je niet wilt missen, of gewoon een keer live gezien moet hebben! Complimenten ook aan Musicon voor de corona-proof organisatie.

Defazer online

Facebook

Hallowed Fire online

Bandcamp
Facebook
Twitter

MUSICON ONLINE

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén