White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Vaccines kondigen langspeler ‘Back In Love City’ aan

Leestijd: 2 minuten

Op 10 september brengen The Vaccines via V2 Records hun nieuwe album ‘Back In Love City’ uit. In navolging van de huidige single ‘Headphones Baby’ wordt vandaag de vijfde LP van de band aangekondigd met de release van het titelnummer

‘Back In Love City’ werd opgenomen in Sonic Ranch, El Paso, TX, met producer Daniel Ledinsky (Tove Lo, Zara Larson, TV on the Radio, Rihanna). Het is het meest euforische, intuïtieve en visionaire werk van The Vaccines tot nu toe. Het is een plaat waarop het vijftal zichzelf laat gelden als een van de meest vitale gitaarbands van Groot-Brittannië, met 13 nummers gebaseerd op de fictieve metropool van de titel van het album. Het album is vanaf nu beschikbaar voor pre-order.

Inspiratie en uitleg

Love City is geïnspireerd door fictieve steden zoals Ridley Scott’s versie van LA in Blade Runner en Cowboy Beebop’s Fear City, maar ook door plaatsen als Las Vegas, Tijuana en Tokio. Het concept van Love City kreeg pas vorm toen frontman Justin Young een huisruil aanging in Los Angeles, wat zijn fascinatie aanwakkerde:“Ik heb letterlijk van leven geruild met een vreemde. Ik woonde in het huis en reed in zijn auto terwijl hij in de mijne woonde, maar we hadden elkaar nooit ontmoet en hadden geen eerdere connecties.” 

Love City is een hedendaags pleziereiland – zowel utopie als dystopie – ontstaan ​​uit de fascinatie van de band voor emoties als handelswaar en de wanhoop naar menselijke connectie. “Op een aantal voor de hand liggende manieren zijn we meer verbonden dan ooit”, legt Young uit. “Maar we zijn ook meer gepolariseerd dan in 100 jaar en de wereld wordt kouder. Wat als er een plek was waar liefde en andere emoties waren opgedroogd – maar je zou naar Love City kunnen gaan om ze te krijgen?”

The Vaccines

Escapisme

Als achtergrond voor de hyperbolische verhalen van het 21e-eeuwse escapisme op het album, liet de titulaire Love City Young’s songwriting bloeien als nooit tevoren. Hij stelde zich The Vaccines voor als de huisband in Love City, een plek waar liefde, veiligheid, troost en bevrediging wordt aangeboden, waar mentaal en fysiek genot te koop is en waar niemand alleen hoeft te zijn.

Het album werd begin 2020 afgemaakt en gemixt door Andrew Maury (Lizzo, Post Malone) met extra productie van Fryars (Pharrell Williams, Mark Ronson). Het is geen lockdown-record, maar het thema van escapisme in het moderne leven resoneert meer dan ooit in het pandemische tijdperk. Het is ook een enorme muzikale sprong voorwaarts voor de band, en hoewel de kenmerkende ‘surf-swagger’ en westerse bloei van het geluid van The Vaccines blijft, is ‘Back in Love City’ hun hardste plaat tot nu toe. Met de hits als ‘XCT’, ‘Wanderlust’ en ‘Bandit’ tot live fan favoriet ‘Jump Off The Top’ en de rock-‘n-roll-crash van ‘Headphones Baby’, het laat een band zien die zich op de top van haar creatieve piek bevindt.”

The Vaccines online

Website
Facebook
Twitter

V2 RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén