White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Post-punk band Duvel zet gehele aankomende plaat online

Leestijd: 2 minuten

Of de groep fan is van of geïnspireerd is door het heerlijke Belgisch biertje met dezelfde naam, is nog de vraag. Wel is bekend dat de Noorse post-punk band Duvel de gehele aankomende plaat, die simpel Duvel heet, online geeft gezet.

Die aankomende plaat van Duvel is op deze locatie te vinden. Van opener ‘Church Bells’ tot aan afsluiter ‘Eels’ zijn de tracks allemaal te horen. Die website, Everything Is Noise, laat weten: “This is a young band that shows an insane amount of potential with their DIY/punk attitude mixed into their dreamy, charming style of music. If you want a euphoric listen to some pleasant, vibey tunes, you’ve most certainly come to the right place.”

Dat album van Duvel gaat aankomende vrijdag, 2 juli dus, verschijnen. Duvel wordt uitgebracht via Fysisk Format, een platenmaatschappij die uit Noorwegen komt en al voor menig band een mooie stap de wijde wereld in is geweest. De release is daarmee de opvolger van debuutplaat Attemps At Speech, welke in 2018 verschenen is.

Eerdere single

Duvel heeft de tongen al flink losgemaakt als het over dit album gaat. Dat hebben de Noren gedaan middels de single ‘Hong Kong Sex Toy Store’. Die single werd voorzien van een clip, welke hieronder gezien kan worden, mocht deze gemist zijn.

Over Duvel

Het verhaal van Duvel begint als Zacharias Flaathe, Brage Lindebrekke en Jack Holldorff samen muziek gaan maken. De band had toen de line-up die ook acts als Nirvana en Cream groot heeft gemaakt. Toch werd Kaspar Nikolaisen Hegre aan de line-up toegevoegd. De toetsenist gaf de band een extra laag en in die samenstelling is de band bezig de wereld te veroveren. Het aankomende Duvel is daarin een mooie nieuwe stap.

Duvel aankomende plaat

Duvel online

Website

Fysisk Format online

Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén