White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Mondo Generator – Live At Bronson

Leestijd: 3 minuten

Wie Mondo Generator zegt, zegt eigenlijk ook Nick Oliveri. Afgelopen jaar tourde hij met zijn twee kompanen door Europa ter promotie van de nieuwe plaat. In dat geval ging het om Fuck It. Shooters Bible is namelijk afgelopen jaar ook nog verschenen. De show in het Italiaanse Ravenna. Onder de noemer Live At Bronson komt Mondo Generator via Heavy Psych Sounds met de opnames daarvan.

Mondo Generator

De band geldt als een project van Nick Oliveri, die natuurlijk vooral bekend is als ex-lid van Queens Of The Stone Age en daarvoor Kyuss. Mondo Generator vormt hij dezer dagen met Mike Pygmie op gitaar en drummer Mike Amster. De band staat bekend om de ongepolijste rock met een stevige noot punk erin.

Live At Bronson

De show in de Bronson Club te Ravenna vond plaats op 13 februari van 2020, niet lang voordat Mondo Generator de tour moest afblazen vanwege corona dat snel de wereld in zijn greep ging houden. De plaat telt achttien tracks, waarvan niet alles louter van Mondo Generator zelf is.

Mondo Generator start zoals men van een rauwe band als deze mag verwachten. Nick Oliveri stelt de band voor, vergeet daarbij het f-woord niet te gebruiken en na geproost te hebben, wordt ‘Nowhere Man’ ingezet. Dat is één van de vele tracks afkomstig van Fuck It. Andere hoogtepunten van dat album zijn in deze set onder andere ‘Kyuss Dies!’ en ‘Turboner’. Dan komt de aan punk verwante rock met een flink hoog party-gehalte goed naar voren.

Ouder werk wordt aangedaan in onder andere ‘F.Y. I’m Free’ en ‘Shawnette Jackson’, van het legendarische Cocaine Rodeo. Dat album is afgelopen jaar ook nog opnieuw op de markt gebracht. ‘The Last Train’ is daarbij een van de tracks welke in de studioversie te vinden is op Hell Comes To Your Heart.

Queens Of The Stone Age en Kyuss

Het is echter niet alleen Mondo Generators werk dat de klok staat. ‘I’m Gonna Leave You’ en ‘Millionaire’, welke origineel een veel langere titel had, prijkten op Songs For The Deaf van Queens Of The Stone Age. Bij die tracks is te horen dat de sound van Mondo Generator ook wat verandert en dat Nick Oliveri ook die zangpartijen ook nog steeds prima kan. ‘Green Machine’ is één van de nummers van Kyuss die aan bod komt. Dat blijft een klassieker. De energie waarmee Mondo Generator dit nummer brengt, is ook exemplarisch voor hoe deze drie mannen in de muziek staan.

Live is Mondo Generator even rauw en recht toe recht aan als op de plaat. Dat siert het drietal. Live At Bronson zorgt ervoor dat men zelfs thuis de neiging krijgt om glas hoog te heffen en keihard mee te brullen met Mondo Generator. Een wervelwind van muziek.

Mondo Generator - Live At Bronson

TRACKLIST LIVE AT BRONSON

01. Nowhere Man
02. 13th Floor
03. F.Y.I.F
04. Gonna Leave You
05. Turboner
06. Up Against The Void
07. Shawnette Jackson
08. Invisible Like The Sky
09. Green Machine
10. Kyuss Dies!
11. Allens Wrench
12. Fuck it
13. Dead Silence
14. Its You I Dont Believe
15. Listening To The Daze
16. Last Train
17. Millionaire
18. Love Has Passed Me By

MONDO GENERATOR ONLINE

Facebook

HEAVY PSYCH SOUNDS ONLINE

Website
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén