White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Mondo Generator – Cocaine Rodeo (re-release)

Leestijd: 2 minuten

Mondo Generator zal bij veel rockliefhebbers iets zeggen, maar ook weer niet. Deze band werd gevormd door Nick Oliveri na het uiteen gaan van Kyuss, maar was rauwer en obscuurder dan Queens Of The Stone Age. Die band had deels dezelfde leden. Om die reden kwam debuutplaat Cocaine Rodeo pas drie jaar na de opnames uit. Echter, nu komt Mondo Generator met een heruitgave van Cocaine Rodeo via Heavy Psych Sounds.

Mondo Generator

Even in het kort. Mondo Generator is dus de band die Nick Oliveri oprichtte na het uiteen gaan van grootheid Kyuss. Onder andere Josh Homme en Brant Bjork, met wie hij in Kyuss speelde, en Karma To Burn-drummer Rob Oswald waren van de partij. De band is nog steeds actief onder leiding van Nick Oliveri. De rest van de line-up is echter wel nieuw. Het trio bracht dit jaar onder andere Shooter’s Bible uit.

Cocaine Rodeo

De heruitgave van Cocaine Rodeo telt net als het origineel tien tracks. Wie Cocaine Rodeo zegt, zegt ook direct Mondo Generators zoveelste link met Queens Of The Stone Age. Opener ‘13th Floor’ is destijds door die band in hun versie opgenomen en gepubliceerd als ‘Tension Head’. Dat nummer staat op Rated R. Josh Homme en Oliveri speelden dan ook in beide bands, al die die eerste dat in Mondo Generator maar kort.

Eén van de andere opvallende tracks op deze vooral rauw rockende, soms met de punk flirtende, plaat is ‘Simple Exploding Man’. Daar wordt het feestje gevierd met zelfs John Garcia als achtergrondzanger. De puurheid van het maken van muziek komt hier ook sterk naar voren. Dat is de kracht van Mondo Generator.

Niks gepolijst, niet high end afgemixt, maar rauw knallen. Daar stond Mondo Generator destijds voor en daar staat het nu nog voor. Dat Cocaine Rodeo van Mondo Generator nu op verschillende gave vinylversies en op cd opnieuw in de winkels komt te liggen, is een zege voor iedereen die het rauwe in muziek adoreert.  

Mondo Generator - Cocaine Rodeo

Tracklist Cocaine Rodeo (re-release)

  1. “13th Floor” – 3:15
  2. “Shawnette” – 3:18
  3. “Uncle Tommy” – 1:28
  4. “Miss Mary Gets A Boob Job” – 4:14
  5. “Unless I Can Kill” – 1:55
  6. “PigMan” – 3:01
  7. “Simple Exploding Man (Extended version)” – 11:31
  8. “I Want You To Die” – 1:20
  9. “Dead Insects” – 4:05
  10. “Cocaine Rodeo” – 2:09

Mondo Generator online

Facebook

Heavy Psych Sounds online

Website
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén