White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Stray Cats – Rocked This Town: From LA To London

‘Rock This Town’! Misschien wel één van de meest typerende tracks voor de rockabillygrootheden van Stray Cats. Brian Setzer en consorten rocken dan ook waar ze maar komen. Tijdens hun veertigjarig jubileum hebben ze de boel opgenomen. Die opnames zijn verwerkt tot de nieuwe liveplaat. Via Surfdog Records/Mascot Label Group komt Stray Cats met Rocked This Town: From LA To London.

Stray Cats

Brian Setzer, Lee Rocker en Slim Jim Phantom rocken de wereld al rond sinds eind jaren ’70. De band is wel een aantal keer uiteen gegaan, maar telkens kwam er weer ene nieuwe reünie. Daarom was de groep in het jaar van hun veertigjarig bestaan ook op tournee. Dat alles nog steeds in de line-up waarmee men eigenlijk altijd geeft gespeeld. Dat siert Stray Cats.

Van LA tot aan London

Deze liveplaat van drieëntwintig tracks, die op de vinylversie verdeeld zijn over twee elpees, laat de energie van de groep goed horen. In ‘Built For Speed’ is dat bijvoorbeeld aan het eind van de song goed te horen. Ook ‘Rock This Town’ en ‘Rock It Off’ zijn daar goede voorbeelden van.

Dit drietal is en blijft een band waarin de leden elkaar erg goed aanvoelen. Onder leiding van de energieke Brian Setzer, die vaak ondergewaardeerd wordt als gitarist, is het bij vlagen alsof Elvis on speed staat te schitteren. ‘Cat Fight (Over A Dog Like Me)’ opent de plaat op een wijze die dat goed onderstreept. Wie niet van rockabilly houdt, denkt misschien dat sommige tracks een beetje op elkaar lijken. Een extra luisterbeurt is dan het devies, want het geheel is veelzijdiger dan men misschien doorheeft. De schwung zit er goed in en is ook in de woonkamer goed te ervaren.

Rocked This Town: From LA To London van Stray Cats eert de band zoals een band die zolang aan de top van een genre staat dat verdient. Brian Setzer, Lee Rocker en Slim Jim Phantom bewijzen eens te meer een unieke band te zijn.

Stray Cats - Rocked This Town

Tracklist Rocked This Town: From LA To London

 1. Cat Fight (Over A Dog Like Me)
 2. Runaway Boys
 3. Too Hip, Gotta Go
 4. Double Talkin’ Baby
 5. Three Time’s A Charm
 6. Stray Cat Strut
 7. Mean Pickin’ Mama
 8. Gene & Eddie
 9. Cry Baby
 10. I Won’t Stand In Your Way
 11. Cannonball Rag
 12. Misirlou
 13. When Nothing’s Going Right
 14. (She’s) Sexy + 17
 15. Bring It Back Again
 16. My One Desire **
 17. Blast Off
 18. Lust ’N’ Love
 19. Fishnet Stockings
 20. Rock This Town
 21. Rock It Off
 22. Built For Speed
 23. Rumble In Brighton

Stray Cats online

Facebook
Stray Cats

Mascot Label Group

Website

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén