White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Gary Moore – Live From London

Leestijd: 2 minuten

Het is 2 december 2009. Gary Moore spelt een daverende show in de Islington Academy. Deze clubshow vond plaats nog minder dan anderhalf jaar voor zijn dood op 58-jarige leeftijd. Gelukkig is die show vastgelegd. De opnames van dat optreden verschijnen via Mascot Records op Live From London.

Dat Gary Moore daar in goede doen was, blijkt direct bij de opening van deze show. ‘Oh Pretty Woman’, de welbekende cover van Albert King, wordt vurig de zaal in geknald. Daarbij valt ook gelijk op dat de kwaliteit erg goed is. Het is vanuit de luie stoel alsof de show vanaf voorin het publiek beleefd wordt. ‘Down The Line’ zorgt dat men dan ook niet stoïcijns voor zich uit kan blijven kijken, hier moet luchtgitaar gespeeld worden of moeten andere  bewegingen op gemaakt worden. Pure energie.

De set van die avond betrof dertien nummers. Natuurlijk komen alle hoogtepunten vanuit zijn rijke carrière naar voren. ‘Have You Heard’, van John Mayall & The Bluesbreakers, geeft al kippenvel, iets wat in all-time klassieker ‘Still Got The Blues’ nog overtroffen wordt. De toegift wordt afgesloten met een ijzersterke vertolking van de hit ‘Parisienne Walkways’. Daarna volgt een leegte, want dan komt het besef dat Gary Moore toch wel hele grootse dingen heeft gedaan. Dingen die nu al zo’n tien jaar niet meer aanschouwd kunnen worden.

Live From London is niet alleen een ijzersterke weergave van een van de laatste clubshows van dit icoon, deze plaat kan ook worden beschouwd als een ode van alles waar Gary Moore in zijn rijke carrière voor stond.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén