White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Dead Quiet – Truth And Ruin

Leestijd: 2 minuten

De Canadese rockers van Dead Quiet hebben met hun eerste twee albums al menig ziel voor zich gewonnen. Daaronder ook die van John Garcia. Die heeft de band een plek in zijn voorprogramma gegund. Nu komt Dead Quiet via Artoffact Records met Truth And Ruin, hun derde langspeler.

Dead Quiet

Deze band is pas opgericht in 2014. Het vijftal laat zich beïnvloeden door een breed scala aan rock en metal. Dat is ook te horen in de sound. Dat geluid heeft de band echter al op mooie plaatsen gebracht. Naast het voorprogramma bij John Garcia speelde Dead Quiet ook onder andere al in het voorprogramma van Cancer Bats en wisten zij ook te schitteren op Desertfest.

Truth And Ruin

De derde langspeler van deze Canadezen telt zeven tracks. Misschien lijkt dat weinig, maar bij Dead Quiet komt niemand iets te kort. De plaat rockt namelijk van begin tot het eind. Misschien kan de stijl het best worden omschreven als de ultieme combinatie van Kyuss, Truckfighters, Black Sabbath, Thin Lizzy, Deep Purple en ASG. Opener ‘Atoned Deaf’ trekt de eerste drie van dat lijstje samen, terwijl ‘Forever Unsang’ juist ook de laatste drie bij het geluid betrekt. De sterke opbouw van dat nummer zorgt ervoor dat elke liefhebber van goede muziek en goed gitaarwerk op het puntje van zijn stoel zal zitten.

De sound van Dead Quiet mag dan qua riffwerk dan soms behoorlijk stevig zijn, door de vocalen en de toetsen houdt de groep het geluid ook open voor een breed publiek. ‘Sound And Fury’ kan misschien dan ook omschreven worden alsof Ian Gillan met Deep Purple zich boos maakt en zich stort op het werk van Kyuss.

Bij sommige bands weet me al snel dat het wel goed zit. Dead Quiet is zo’n band. Dead Quiet heeft met Truth And Ruin  een voortreffelijk rockende plaat op de planken gebracht. De brede sound, het durven beuken en grooven terwijl men ook versiert met sterke melodieën maakt Dead Quiet tot een interessante band voor een zeer groot publiek.

Dead Quiet - Truth And Ruin

Tracklist Truth And Ruin

1. Atoned Deaf
2. Forever Unsung
3. Of Sound and Fury
4. Truth and Ruin
5. Partial Darkness
6. The Sign of a Sealed Fate
7. Cold Grey Death

Dead Quiet online

Facebook 
Bandcamp 
Instagram 
Twitter 

Artefacto Records online

Website 
Facebook
Instagram 
Twitter 

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén