White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Mondo Generator – Shooters Bible

Leestijd: 2 minuten

Wie Nick Oliveri’s Mondo Generator heeft gevolgd, weet dat er rond 2010 een album is opgenomen, waarvan een single gelanceerd is, maar welke nooit op de markt is gekomen. Daar komt nu verandering in. Mondo Generator gaat dat album alsnog uitbrengen. Shooters Bible verschijnt nu via Heavy Psych Sounds.

De single van destijds was ‘Dog Food’. Dat is direct ook het enige nummer dat niet van de hand van Nick Oliveri is. Bij deze Iggy Pop-klassieker is ook niet drummer Mike Amster degene die de maat houdt, maar Dave Grohl. Ondanks deze unieke positie van dit nummer op Shooters Bible is het wel een track die geheel op het lijf van Mondo Generator geschreven lijkt. De rauwe rock komt hier goed uit de verf. De snijdende vocalen van Oliveri zelf passen daarbij ook bij deze track.

Op Shooters Bible heeft Mondo Generator dertien tracks geplaatst. De sound van deze nummers zorgt ervoor dat Mondo Generator zich onderscheidt van het gros van de bands. Deze groep durft tenminste nog lekker ongepolijst te rocken. ‘Burn A Bridge’ en snel infadende en even zo snel uitfadende ‘Night Calls’ zijn daar goede voorbeelden van. Als men had gesteld dat alles live in de studio was opgenomen, zou men geloofd kunnen worden, want die energie zit in elke track op deze release.

Nick Oliveri staat voor rock en alles wat daarbij komt kijken. Hij ademt al sinds de jaren ’80 de rock ’n roll met bands als onder andere Kyuss, Queens Of The Stone Age en Dwarves. Mondo Generator is echter misschien wel één van de bands waarin hij echt kan doen waar hij voor staat. Shooters Bible is rock ’n roll pur sang.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén