White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Ron Coolen – Rise

Leestijd: 2 minuten

Dromen zijn er om waar te maken. De Nederlandse muzikant Ron Coolen heeft in een tal van bands gespeeld, maar wilde altijd nog een soloplaat maken. Die is er nu. Daarbij heeft hij veel interessante internationale muzikanten over de vloer gekregen om een bijdrage te leveren. Het resultaat is Rise.

De muziek op Rise is in zijn geheel geschreven voor Ron Coolen. Voor de teksten heeft hij de vrije hand gegeven aan onder andere Keith St. John. Die heeft op zijn beurt niet alleen een deel van de teksten geschreven, bij een flink aantal nummers zingt hij ze ook zelf. Opener ‘Big Devil Data’, welke ook als single vooraf is uitgekomen, is daar een goed voorbeeld van. De pakkende hardrock steekt goed in elkaar en is daarbij ook nog eens goed opgenomen. De instrumenten komen goed uit de verf, wat ook zijn complimenten verdiend.

‘White Summer’ doet denken aan Led Zeppelin dat zich inlaat met de 80’s hardrock. Die combinatie – het vrije en het rockende – zorgt voor een aangename luisterervaring. De heerlijke gitaarsolo van Stéphan Forté draagt daar ook aan bij. Daarnaast moet ook worden opgemerkt dat het drumwerk strak is, waarbij de fills goed uit de verf komen.

Van de twaalf nummers op Rise valt ‘Kill Kill Kill’ direct op. Deze absolute knaller laat horen dat Ron Coolen ook durft te snuffelen aan de speed metal, getuige sommige passages in deze furieuze track. De uithalen van Sam Walters passen geheel binnen dat plaatje. Naast Joey Concepcion is ook Christopher Amott hier te vinden als solo-gitarist. De grootheid van onder andere Arch Enemy en Dark Tranquility steekt met zijn solo het vuurtje zowaar nog steviger aan.

Het is goed dat er mensen zijn die begrijpen dat men dromen niet moet uitstellen en dient waar te maken. Dat legt Ron Coolen geen windeieren. Rise is een heerlijke, veelzijdige stevige rockplaat geworden waarop hij samen met een groot aantal interessante gastmuzikanten de muziek veel kleur geeft.  

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
15 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén