White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Downcast Collision @Musicon, Den Haag

Leestijd: 2 minuten

Na maanden lange stilte kon de Nederlandse metal band Downcast Collision eindelijk weer optreden. Dit keer speelde Downcast Collision het dak eraf in de Musicon in Den Haag. White Room Reviews was erbij.

Dat dit een onvergetelijke avond zou worden, werd al snel. Downcast Collision, dat ooit ook in Gebouw-T op het door White Room Reviews georganiseerde T-Monium speelde, kwam namelijk het podium op met maskers. De maskers die ze de eerste paar nummers droegen, leken op die van de plague doctors. Drummer Peter droeg dit masker zelfs het grootste gedeelte van de show. Dat past wel bij deze corona tijd, net zoals dat er toeters uitgedeeld werden. Die toeters kon het publiek als alternatief gebruikten voor het juichen en meezingen.

Rise up!

Tijdens het concert wisten ze het publiek helemaal mee te nemen in hun optreden. Er werd veel gebruik gemaakt van veel interactie met het opgekomen publiek. Waarbij er- jawel- mee getoeterd werd met de muziek. Bij nummers zoals ‘The Seventh Day’ en ‘Cast Aside’ zaten er zeer pakkende gitaarsolo’s in. Daarbij wisten gitaristen Casper en Matthieu de metalhead goed in te pakken. Bij de ritmische stukken van hun moderne metal bewogen ze tegelijkertijd hun gitaren naar rechts , wat voor een gaaf effect zorgde. Hieraan kon niet alleen het plezier van de band worden afgelezen, men zag ook dat Downcast Collision goed op elkaar was ingespeeld.

Op het einde deed de band nog onverwachts een cover van Sabrina’s ‘Boys’. Dat toetje viel erg in de smaak bij het opgekomen publiek. Eén man liftte zelfs zijn shirt als hint naar de originele videoclip. Dit soort avonden maken duidelijk dat het publiek en bands snakken naar liveshows als deze van Downcast Collision in de Musicon. De chemie van het podium, de geur van bier en de keiharde klanken van de metal hebben de harten weer sneller laten kloppen.

Setlist

Seeds Of Hate
Second Sight
Cast Aside
The Seventh Day
Scapegoat
Bombs Away
Rise Up
Spin Doctor
Icarus
Overthrown
Photonic
Beyond The Gates
Boys (cover)

Downcast Collision online

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén