White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Stamina – Live At The City Of Power

Leestijd: 2 minuten

De Italiaanse band Stamina heeft eerder dit jaar na vier langspelers te hebben uitgebracht, waarvan de laatste is verschenen in 2017, een liveplaat uitgebracht. Die is zowel als CD als CD/DVD te verkrijgen. Hier zal alleen de CD-uitgave besproken worden. Live At The City Of Power is verschenen via Rock Company.

De progressieve metal van Stamina is live vastgelegd in Polen. Toen de band daar op een festival speelde, zijn deze opnames gemaakt. Naast het feit dat de band vakkundig op plaat is gezet, is de energieke wisselwerking met het publiek ook een sterk element op deze release. Dat blijkt bijvoorbeeld ook als de zanger tegen het publiek praat. Toch draait de release om de muziek. Dat deel heeft Stamina ook goed voor elkaar.

Op Live At The City Of Power  staan negen nummers. Het grootste deel komt van hun meest recente langspeler. Om een goed beeld te schetsen van de muziek moet in acht worden genomen dat de toetsen een belangrijke rol hebben, wat in ‘Love Was Never Ment To be’ sterk naar voren komt’, en dat de bassist zijn partijen op een geniale wijze uitvoert. Dat zorgt zowel voor een sterk fundament als voor schwung. Dat is in ‘Higher’ goed te horen. ‘Eyes Of The Warrior’ laat op zijn beurt goed horen dat de zanger het publiek ook goed weet te bespelen én dat hij oog heeft voor zijn eigen bandleden. Dat is de energie die men op een studioplaat nooit zal aantreffen.

Niet elke liverelease is even succesvol. Dat hangt vaak samen met de kwaliteit van de opnames en met hoe de band de show beleefde. In het geval van Stamina zijn beide op Live At The City Of Power top. Tel daarbij op dat de muziek heerlijk is en men snapt dat dit een mooie release is.

23 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén