White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Enter Shikari – Live At The Alexandra Palace 2

Leestijd: 2 minuten

De Britse rockers van Enter Shikari houden ervan om live echt een feestje te bouwen. Daarbij houden ze er ook van om dat later in de huiskamer nog eens over te kunnen doen. Vandaar dat de Bootleg Series in het leven zijn geroepen door hun label PIAS. Op Bootleg Series Vol.10 neemt de band de luisteraar mee naar 2017. In februari speelde de band een glansrijke thuisshow.

Live At The Alexandra Palace 2 mag dan deels in het teken staan van The Spark, welke rond die tijd ook op de wereld werd losgelaten. Nadat de band de boel flink heeft opgezweept in ‘The Sights’ grijpen de Britten terug naar ‘Solidarity’. De uitersten van Enter Shikari komen in dat nummer allemaal aan bod. Live genereert dat nog veel meer energie dan dat op plaat vastgelegd kan worden. Toch benadert deze release die energie.

In het totaal telt deze show van Enter Shikari eenentwintig tracks. Daarbij moet wel worden gesteld dat opener ‘The Spark’ en afsluiter ‘The Ember’ gelden als intro en outro van de show. Hierdoor zet Enter Shikari ook een afgebakende show neer, waarbij vele hoogtepunten aan te wijzen zijn. ‘Meltdown’ is een goed voorbeeld van de snoeiharde wijze van Enter Shikari waarbij metalcore met The Prodigy lijkt te worden gecombineerd. Dat is Enter Shikari in bloedvorm.

Het is al vaker gesteld, maar Enter Shakiri is een band die zowel op plaat als live onderscheidend is. Live At The Alexandra Palace 2 onderstreept dat laatste door het op de eerste manier aan de man te brengen.

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén